Ziemas festivāls jau šo sestdien

Nedēļas nogalē, 9. februārī, no pl. 11. līdz 18.00 Juliannas pagalmā un apkārtējā teritorijā norisināsies Ziemas festivāls. Festivāla programma veidota īpaši aizraujoša, dažādiem izaicinājumiem, muzikāliem priekšnesumiem un aktivitātēm bagāta. Pasākumā darbosies plaša Mājražotāju un amatnieku nometne, kurā apmeklētājus ar daudzveidīga sortimenta klāstu gaidīs 57 amatnieki un mājražotāji.

Jauno tematisko svētku programma pārsteigs ar daudzveidību. Apmeklētājus izklaidēs mūsdienīga un vēju pilsētai piemērota muzikālā programma visām gaumēm. Latviešu mūzikas pasaulē zīmīgus skaņdarbus izpildīs mūziķi Iveta Baumane un Roberts Pētersons, krāšņus priekšnesumus ar pasaules hītu kaverversijām un oriģināldarbiem, kas ievērību izpelnījušies arī otrpus okeānam, sniegs grupa “Neon Saturdays”. Ziemas festivāla kulminācija – grupas “Flame & The Rolltones” enerģiskais koncerts.

Dienas laikā kopā ar Jāni Romanovski tiks izspēlētas dažādas aktivitātes un konkursi. Notiks svētku loterija, kuras balvu fondu veido “Dzintara Boulings”, piedzīvojumu spēles “QuestHouse”, vīriešu frizētavas “Windcut Barbershop”, atpūtas parka “Pērkone”, LOC Ledus halles dāvanu kartes, kā arī citas balvas. Izaicinoša solās būt aktivitāte “No kā izkūst ledus?”, kurā dalībniekiem ar piedāvātajiem rekvizītiem nāksies “kausēt ledu”, lai tiktu pie iesaldētajām dāvanām. Konkursa “Ziemas skaņas” laikā drosmīgie, talantīgiem pianisti demonstrēs savas dotības un atklās mākslas spējas ziemas apstākļos. Mazos pasākuma apmeklētājus izklaidēs radošās darbnīcas bērniem. Pasākumā būs arī publiskā slidotava un orientēšanās. Neatņemama festivāla sastāvdaļa – svētku zupas gatavošana un degustācija.

Apmeklētājus priecēs mājražotāju tirgus un amatnieku nometne, kur ikviens varēs iegādāties daudzveidīgu produkciju. Būs pieejami bioloģiskas izcelsmes garšaugu maisījumi, dažādi konditorijas izstrādājumi, mājas vīni, smiltsērkšķu un bišu medus produkti, mājās gatavoti sieri, gaļas izstrādājumi, svaigi ceptas pankūkas, virtuļi un citi produkti. Pasākumā tiks gatavotas dažāda veida zivis, saldummīļi atradīs vietējus un eksotiskus saldumus. Tāpat apmeklētāji varēs iegādāties dabīgus un aromātiskus kosmētikas produktus, koka darinājumus un lina rotaļlietas, kā arī baudīt gardas un sātīgas pusdienas.

Tāpat iepriekš ziņots, ka Ziemas festivāla ietvaros kultūras namā “Wiktorija”, Graudu ielā 36/38, Latvijas Kultūras akadēmijas studiju programmas “Dramatiskā teātra aktiera māksla” 4. kursa studenti demonstrēs izrādes. Vēl ir brīvas vietas uz objektu teātri jauniešiem un pieaugušajiem “Neatkarības smarža” (vecuma ierobežojums: 14+) pulksten 18.00. Aicinām iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu [email protected]. Izrāde ir bezmaksas.

Ziemas festivāla programma aplūkojama pašvaldības mājaslapā: https://www.liepaja.lv/ziemas-festivals/.

Pasākuma galvenā norises vieta ir Juliannas pagalms un Gypsy Camp, tomēr liela daļa aktivitāšu notiks arī apkārtējā teritorijā: Brīvzemnieku un Kuģinieku ielās, kā arī nelielā promenādes daļā.

Lai nodrošinātu pasākuma veiksmīgu norisi, tiks noteikti satiksmes ierobežojumi. No 8. februāra plkst 6.00 līdz 9. februāra plkst 24.00 satiksmei tiks slēgtas vairākas ielas virzienā uz Tirdzniecības kanālu: Kuģinieku iela (sākot no Jūrnieku ielas krustojuma), F. Brīvzemnieka iela (sākot no Vēžu ielas krustojuma) un Dzirnavu iela (sākot no Stūrmaņu ielas krustojuma).

Pasākuma norises dienā, 9. februārī, no plkst 6.00 līdz plkst 24.00 satiksmei tiks slēgts promenādes posms no Radio ielas līdz Kuģinieku ielai.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana. Fotoattēli var tikt izvietoti Liepājas pilsētas pašvaldības portālā www.liepaja.lv un pašvaldības sociālo tīklu facebook.com, twitter.com un instagram.com kontos.

Pievienot komentāru