Ko noteikti nevajadzētu darīt, ja pamosties nakts vidū. Šādi tu tikai piesaistīsi murgus un aizdzīsi miegu

Vismaz reizi mūžā tev noteikti ir gadījies, ka pamosties nakts vidū un nezini, kā atkal aizmigt. Bet patiesībātas ir ļoti vienkārši.

Galvenais ir neaizgaiņāt miegu ar nevajadzīgām kustībām un saviem ieradumiem. Tie var būt pavisam parasti, taču tajā pašā laikā tūlīt aizdzen miegu, un tu vairs nespēj iemigt līdz pat rītam. Bet no rīta, kad ir laiks mosties un gatavoties darbam, tev uznāk miegs un visa diena ir sabojāta.

Pieredzējuši speciālisti, kuri nodarbojas ar pētījumiem miega jomā, ir noskaidrojuši visbiežāk sastopamās kļūdas, kas pēc pamošanās vairs neļauj aizmigt. Pateicoties šai pieejai, tu vari uzzināt miega pamatprincipus un skaidri saprast, kas nav jādara, lai atkal normāli aizmigtu.

Nedodies uz tualeti

Ļoti daudzi cilvēki, kuri pamostas naktī, uz tualeti dodas tikai ieraduma dēļ. Tā ir izstrādājusies sistēma – pat tad, ja cilvēkam ne pārāk gribas nokārtot dabiskās vajadzības, viņš tik un tā pieceļas un iet pačurāt, ieslēdzot tualetē gaismu. Ķermenis pamostas, un miegs pilnībā pazūd, jo spožā spuldzes gaisma liek organismam noprast, ka jau ir pienācis rīts.

Protams, ja tev patiešām ļoti gribas nokārtoties, nav jāciešas līdz rītam. Tu vari droši piecelties un doties uz tualeti, bet vienkārši neieslēdz gaismu. Šajā gadījumā tu varēsi atkal normāli aizmigt, atgriežoties gultā.

Neskaties pulkstenī

Šajā gadījumā viss notiek tikai cilvēka zemapziņas līmenī. Iedomājies situāciju, kad tev ir nepieciešams pamosties, teiksim, pulksten septiņos no rīta, bet kad tu pamosties, ir tikai pusseši.

No vienas puses, vēl pusotru stundu pagulēt būtu vienkārši lieliski. Bet, no otras puses, cilvēks sāk domāt, ka paies daudz laika, kamēr viņš atkal iemigs, tāpēc nav jēgas pat mēģināt. Vari droši celties augšā un sākt darboties.

Bet – ja tu neieskatītos savā tālrunī un nezinātu, cik ir pulkstenis, tu nepārslogotu galvu ar nevajadzīgām domām, bet vienkārši aizvērtu acis un saldi aizmigtu, lai arī tikai uz pusotru stundu. Bet dažreiz pat dažas papildu miega minūtes ļauj pilnībā atjaunot spēkus un padarīt dienu produktīvāku.

Lasi vēl: 3 zodiaka zīmju pāri, kuri 2020. gadā plēsīsies kā suns ar kaķi

Vēl viena lieta- spilgtā gaisma no tālruņa ekrāna smadzenēm sniedz spēcīgu signālu, ka ir jau rīts, kas nozīmē, ka ir laiks celties. Ja tu pat ļoti centīsies aizmigt, tu to vienkārši nespēsi izdarīt, jo smadzenes jau būs aktīvas un sirdsdarbība ātrāka.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru