Apdrošinātāja “Balta” provizoriskā peļņa pērn – 5,926 miljoni eiro

Rīga, 28.feb., LETA. Risku apdrošināšanas kompānija “Balta”, kas ietilpst PZU grupā, pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādājusi ar peļņu 5,926 miljonu eiro apmērā, kas ir par 47,2% vairāk nekā 2016.gadā, liecina kompānijas publiskotais finanšu pārskats.

Apdrošināšanas kompānijā informēja, ka 2017.gadā bruto prēmijās “Balta” parakstījusi 88,9 miljonus eiro, kas ir par 17,6% vairāk nekā 2016.gadā.

Kompānijas publiskotais finanšu pārskats liecina, ka tostarp visvairāk bruto prēmiju “Balta” pagājušajā gadā parakstījusi sauszemes transporta (KASKO) apdrošināšanā – 26,016 miljonus eiro, kas ir par 13,1% vairāk nekā 2016.gadā. Seko īpašumu apdrošināšana, kurā bruto prēmijās kompānija parakstījusi 19,483 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 8%, kā arī veselības apdrošināšana, kurā kompānija bruto prēmijās parakstījusi 16,072 miljonus eiro, kas ir par 14% vairāk.

Savukārt bruto apdrošināšanas atlīdzībās “Balta” izmaksājusi 46,929 miljonus eiro, kas ir par 5,3% vairāk. Arī bruto apdrošināšanas atlīdzības “Balta” pērn visvairāk izmaksājusi KASKO apdrošināšanā – 16,456 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 13% salīdzinājumā ar 2016.gadu. Seko veselības apdrošināšana, kurā kompānija atlīdzībās izmaksājusi 10,179 miljonus eiro, kas ir par 10,3% vairāk, un īpašumu apdrošināšana, kurā “Balta” atlīdzībās izmaksājusi 8,813 miljonus eiro, kas ir par 22,1% mazāk.

Kompānijā atzina, ka pagājušais gads apdrošināšanas nozarei bija dinamisks un notikumiem bagāts. “Nozarē bija vērojama strauja izaugsme, ko vistiešāk ietekmēja transporta apdrošināšanas pakalpojuma apmēra un cenu pieaugums, celtniecības nozares augšupeja, kā arī pieaugošā sabiedrības interese pasargāt sevi no neparedzētām situācijām. Būtiski nozari pērn satricināja arī izmaiņas atlīdzību tendencēs, tostarp atlīdzību izmaksu pieaugums. Piemēram, KASKO apdrošināšanā atlīdzību izmaksu palielinājumu vistiešāk ietekmēja jaunākās paaudzes automašīnu zādzību skaita un remonta izmaksu pieaugums, kas saistīts ar darba algu un auto rezerves daļu inflāciju. Savukārt viens no aktuālākajiem un diskusiju raisošākajiem tematiem bija OCTA cenu pieaugums. Jāatzīst gan, ka OCTA apdrošināšanai nav bijusi pozitīva ietekme uz apdrošinātāju peļņu, jo, neskatoties uz cenu kāpumu, pakalpojums nozarei joprojām rada zaudējumus, lielākoties augsto atlīdzību izdevumu un nopelnīto prēmiju atzīšanas principu dēļ,” klāstīja kompānijā.

“Baltas” pārstāvji prognozēja, ka arī šogad nozare saglabās strauju attīstību, pieaugot sabiedrības pieprasījumam pēc apdrošināšanas pakalpojumiem. Vienlaikus apdrošinātājiem jārēķinās ar atlīdzību inflācijas pieaugumu visās galvenajās biznesa līnijās. Tāpat šogad ir jāievieš divas nozīmīgas prasības, kas saistītas ar personas datu aizsardzību un apdrošināšanas pakalpojumu izplatīšanu.

2016.gadā “Balta” strādāja ar 4,025 miljonu eiro peļņu. Bruto prēmijās “Balta” 2016.gadā kopumā parakstīja 75,601 miljonu eiro, savukārt bruto apdrošināšanas atlīdzībās izmaksāja 44,55 miljonus eiro. “Balta” ietilpst PZU grupā.

Pievienot komentāru