Atklāj pirms astoņiem gadiem Kuldīgas novadā notikušu dubultslepkavību

Ventspils, 28.febr., LETA. Valsts policija (VP) pabeigusi izmeklēšanu lietā par pirms astoņiem gadiem Kuldīgas novadā izdarītu dubultslepkavību un līķu aprakšanu mežā, aģentūru LETA informēja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Elīna Sprudzāne.

2016.gada sākumā VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes amatpersonas saņēmušas informāciju par, iespējams, 2009.gadā Kuldīgas novadā izdarītu divu personu slepkavību, pēc kuras cilvēku līķi tika aprakti meža masīvā.

Veicot izmeklēšanas darbības, likumsargi noskaidrojuši, ka 2009.gada 30.decembrī Kuldīgas policijas iecirknī tika sākts kriminālprocess par divu personu bezvēsts prombūtni. Izmeklēšanas laikā policisti secinājuši, ka abi kriminālprocesi savā starpā ir saistīti, un noskaidrojuši notikušā apstākļus. 2009.gada 30.decembra pievakarē divi aizdomās turētie vīrieši ieradušies pie upuriem privātmājā. Starp viņiem izcēlies mantiska rakstura konflikts, kā rezultātā tika nošauts gan privātmājā dzīvojošais vīrietis, gan viņa māte. Iespējamie vainīgie pēc notikušā abas noslepkavotās personas apraka meža masīvā.

Lai gan kopš noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas dienas bija pagājuši vairāk nekā septiņi gadi, VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar kolēģiem no citām VP struktūrvienībām veikušas apjomīgu darbu izmeklēšanas procesā. Likumsargi noskaidroja nogalināto personu aprakšanas vietu meža masīvā, Kuldīgas novadā, identificēja tās, kā arī atrada šaujamieroci, ar ko tika izdarīts noziegums.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, policisti aizturējuši iespējamās vainīgās personas – 1962. un 1975.gadā dzimušus vīriešus. Vecākais no viņiem iepriekš nonācis policijas redzeslokā par šaujamieroču, šaujamieroču munīcijas nelikumīgu apriti un noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu, savukārt 1975.gadā dzimušais vīrietis iepriekš tiesāts par zādzībām, mantu tīšu bojāšanu vai iznīcināšanu, par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola, narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē, par izvairīšanos no soda izciešanas un par nelikumīgu personas brīvības atņemšanu.

Pret minētajām personām tika sākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma (KL) 118.panta otrā punkta – par divu personu slepkavību. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Kriminālprocess tika sākts arī pēc KLL 233.panta otrās daļas – par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas nelikumīgu apriti. Par šādu noziegumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

15.februārī kriminālprocess nosūtīts Kurzemes tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Pievienot komentāru