Apmaiņa ar sievām uz vienu nakti, daudzsievība un citi ļoti dīvaini paradumi kultūras, kurus lasot tev atkārsies žoklis

Papua-Jaungvineja: vecāku kopība

Trobriandas salā sieviete var regulāri mainīt vīriešus, un bērnu aprūpe ir viņai un viņas mātes radiniekiem. Vietējie iedzīvotāji uzskata, ka bērni ir mazi gari, un tie neparādās vīrieša un sievietes fiziskās tuvības rezultātā, bet tie ir dzimuši sievietes ķermenī ar mātes vai vecmāmiņas gara palīdzību. Šeit katrs vīrietis audzina savus, nevis savus, māsas dēlus.

Viņi daudz nēsā jaundzimušos uz rokām, spēlē ar mazuļiem un palīdz viņiem izzināt pasauli. Bet vīrieši audzina brāļa dēlus: rūpēties par māsas un mātes bērniem ir galvenā vīriešu atbildība no Trobriand salas. Viņi iemāca viņiem visas prasmes, kas vīrietim vajadzētu būt: medības, makšķerēšana un citas vīriešu darbības.

Čukči: sievas maiņa

Poliandrija ir sastopama daudzu ziemeļu tautu vidū, tostarp nivhos (Sahalīnā un Japānā), eskimos (Eirāzijas ziemeļos), un savulaik tā bija plaši izplatīta aleutu (Aļaska) vidū. Kopumā ziemeļu tautas šajā ziņā pārspēja daudzas citas: cilšu vidū plaši bija izplatīta gan polandrija, gan poligāmija. Un atkal šeit, tāpat kā tibetiešu vidū, viss ir atkarīgs no skarbajiem dzīves apstākļiem: ģimenes locekļi rūpējas par mājlopiem daudz labāk nekā algotņi, pateicoties tam, dzīvnieku skaits pieaug, kas nozīmē, ka ģimene kļūst bagātāka.

Lasi vēl: Pilnmēness novembrī: ko jādara, lai obligāti piepildītu savu vēlēšanos. Pateiksim kurā datumā

Bet visinteresantākā tradīcija ir atrodama čukču vidū – sievu apmaiņa. Viņiem ir tāds jēdziens kā “sieva-māte”. Vīri maina sievietes uz nenoteiktu laiku, un tiek uzskatīts, ka jo vairāk šādu biedru jums ir, jo augstāks ir jūsu sociālais statuss. Šādas ģimenes atbalsta viena otru, kopīgi rūpējas par bērniem, kurus uzskata par brāļiem un māsām. Un pats galvenais ir tas, ka nepatikšanas gadījumā sievas vienmēr nāks palīgā.

Avots:

oxall

COMMENTS

Pievienot komentāru