Ar cieņu ir kā ar naudu: daži prasa, bet citi to nopelna

Cieņu nevar nopirkt, pārdot vai atteikties no tās. Jūs to varat tikai nopelnīt. Cieņai vajadzētu rasties no apbrīnas: “Es cienu jūs, jo es apbrīnoju jūs un lepojos ar to, ka esmu līdzās.”

Daži cilvēki uzskata, ka viņi ir apveltīti ar vislabākajām īpašībām un prasmēm, tāpēc prasa cieņu pret sevi, vienlaikus pārkāpjot citu tiesības.

Tomēr tieši tie, kas neciena sevi un cieš no zemas pašnovērtējuma, pieprasa cieņu no citiem, lai pabarotu savu ego. Šāda rīcība ir postoša.

Cieņa, pirmkārt, ir apkārtējo cilvēku pieņemšana tādus, kādi viņi ir, ņemot vērā viņu vajadzības. Ja cilvēkam ir atņemta līdzjūtība un viņš nespēj paskatīties uz pasauli no sveša skatu punkta, viņam ir sveši īstas tuvības, pieticības un iecietības jēdzieni.

Cienīt nav grūti un ir ļoti noderīgi

Cieņa pret citiem ir visspēcīgākā īpašība, ko ikdienā varam attīstīt sevī. Bet, kā minēts iepriekš, to nevajadzētu piespiest. Jebkurai sirsnīgai rīcībai vajadzētu būt no brīvas sirds, un to nevajadzētu uzspiest.

Lasi vēl: Mājiens vīriešiem: Kāda sieviete būs ideāli piemērota jūsu zodiaka zīmei

Cieņa ir iecietība pret domām, kurām mēs nepiekrītam. Tā ir cita pasaules uzskata un viņa tiesību pieņemšana.

Patiesi laimīgs ir pāris, kurš attiecības veido uz vienlīdzības, godīguma un kopīgas dalības principiem. Harmonija attiecībās runā par savstarpēju cieņu. Un mums tas pats jācenšas realizēt ar katru cilvēku, kas atrodas mūsu dzīvē.

Avots:

cluber

COMMENTS

Pievienot komentāru