Ārsts: koronavīrusa rēgs klīst pa pasauli, bet mutāciju dēļ zaudēs savu bīstamību. Nē, mēs nemirsim!

Viņš arī minēja – ņemot vērā vecāka gadagājuma ļaužu augsto mirstību no koronavīrusa, pievērsiet uzmanību savu vecāko ģimenes locekļu veselībai: atrādiet viņus terapeitam, nopērciet labus medikamentus asinsspiediena un koronāro artēriju slimību ārstēšanai, nedodiet saldumus, iespēju robežas neļaujiet pārvietoties ar sabiedrisko transportu, ja iespējams, vienkārši pastaigājieties svaigā gaisā. Centieties darīt visu, lai vecmāmiņām un vectētiņiem būtu mazāk kontaktu ar mazbērniem.

Komarovskis informēja, ka ir parādījies diezgan nopietns epidemioloģisks pētījums, kurā koronavīruss tiek aplūkots filozofiskā aspektā ar citiem vīrusiem: tas var vairoties tikai šūnā, kas ir jutīga pret to.

Šūna var “uzņemt” sevī vīrusu un palīdzēt tam vairoties. Kad organisms nomirst, vairošanās tiek pārtraukta. No stratēģiskā viedokļa vīrusi nav “ieinteresēti” izraisīt cilvēku nāvi. Gluži pretēji – vīrusu “nolūks” ir panākt, lai cilvēki to iespējami vairāk izplatītu, skaidroja speciālists.

Lasi vēl: Kāds ir tavs priekšnieks – feins čoms vai īsts mērglis? Visa sāls meklējama viņa horoskopa zīmē!

“Kā likums šāda veida infekciju gadījumos rodas noteiktas mutācijas, un laika gaitā vīrusa patogēniskums samazinās. Rezultātā – mēs par koronavīrusa infekciju varēsim aizmirst, vai arī tā pie mums “iedzīvosies”, bet slimības smagums ievērojami saruks”, viņš mierināja.

Avots:

liga.net

COMMENTS

Pievienot komentāru