Avarējušā Ukrainas lidaparāta pilotu pēdējās saruna ar dispečeriem liek visiem nobālēt un aizdomāties

Avarējušās Ukrainas lidmašīnas “Boeing 737-800” pilotu pēdējās sarunas laikā ar Imāma Homeini lidostas dispečeriem situācija lidaparātā bija pilnīgi normāla.

To brīfingā Kijevā paziņojis Ukrainas ārlietu ministrs Vadims Pristaiko, precizējot, ka ir noteikts lainera ekipāžas pēdējās sarunas moments ar aviodienestiem uz zemes.

Pēc viņa teiktā, Irānas puse ir piešķīrusi Kijevai “pilnīgu piekļuvi sarunām ne tikai “melnajās kastēs”, kas glabājas lidmašīnā”, bet arī visiem dispečeru sarunu ierakstiem ar “Boeing” pilotiem.

“Līdz pēdējās sarunas noslēgumam situācija lidmašīnā bija normāla, par ko pilots informēja [gaisa satiksmes kontroles] torni,” uzsvēra Pristaiko.

Lasi vēl: Sieviete ieraudzīja, ka tieši ceļa vidū sēž bērns. Pēc minūtes viņa bēga neatskatoties!

Viņš piebilda, ka Kijeva ar Teherānu apspriež iespēju nodot “melnās kastes” Ukrainai, lai tās tur tiktu atšifrētas, vēsta ziņu aģentūra “RIA Novosti”.

Atgādināsim, ka aviokompānijas “Ukraine International Airlines” laineris izlidoja no Teherānas uz Kijevu 8.janvārī 6:15 no rīta, taču jau pēc vairākām minūtēm pazuda no radariem. Spriežot pēc tīmeklī publicētajiem kadriem, lidaparāts aizdegās jau gaisā. Bojā gāja visi 176 lidmašīnas pasažieri, no kuriem lielākā daļa bija Irānas un Kanādas pilsoņi.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru