Bauskas novada Pašvaldības policija darbu sāks bez priekšnieka

Jelgava, 28.febr., LETA. Rīt, 1.martā, darbu sāks Bauskas novada Pašvaldības policija, taču tās priekšnieks vēl nav izvēlēts un attiecīgos pienākumus pagaidām pildīs policijas vecākais inspektors, aģentūru LETA informēja novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL-TB/LNNK).

Policijā darbu sāks vairāki inspektori, vecākais inspektors un līdzšinējās Sabiedriskās kārtības nodaļas darbinieki – kārtībnieki. Priekšnieka amata kandidāti vēl tiek vērtēti un plānots, ka jaunās struktūrvienības vadītājs amatā tiks apstiprināts domes marta sēdē.

Lai nodrošinātu policijas darbu, plānots iegādāties specializētu transportlīdzekli aizturēto pārvadāšanai un speclīdzekļus.

Jau vēstīts, ka sākotnēji policijā strādās astoņi darbinieki. Pašvaldības policija strādās telpās, kas līdz šim bija atvēlētas Sabiedriskās kārtības nodaļai. Telpas ir pietiekami lielas, lai tajās varētu nodrošināt darbavietu visiem policistiem arī pēc tam, kad štata vietu kļūs vairāk.

Jaunās struktūrvienības nolikumā norādīts, ka Pašvaldības policijas pamatpienākums ir aizsargāt personu dzīvību, veselību, tiesības un brīvības, īpašumu, sabiedrības, pašvaldības un valsts intereses no noziedzīgiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem. Tāpat policija kontrolēs pašvaldības saistošo noteikumu izpildi, par kuru pārkāpšanu paredzēta administratīvā atbildība.

Policija būs pakļauta pašvaldības izpilddirektoram.

Galvenais iemesls, kāpēc nolemts par jaunas struktūras veidošanu, ir policijas darbinieku pilnvaras, jo līdzšinējās nodaļas kārtībniekiem nebija iespējas aizturēt personas, un jāsauc Valsts policija, savukārt Pašvaldības policijas darbiniekiem šādas pilnvaras būs.

Pievienot komentāru