Festivāls “Vides Deja” izsludina mākslinieku un izrāžu pieteikšanos

No 30. septembra līdz 1.decembrim festivāls “Vides Deja” aicina pieteikties horeogrāfus, dramaturgus, scenogrāfus, aktierus un mūziķus performanču/izrāžu iestudēšanai 2020. gada festivālam, kas norisināsies no 3.-9. augustam. Tāpat dalībai aicina pieteikt arī izrādes. 

2020.gada festivāls būs veltīts NĀKOTNEI UN EKOLOĢIJAI, tāpēc iestudējot vides dejas performances, horeogrāfi ar radošo komandu tiek aicināti domāt ne tikai par globālajām ekoloģijas problēmām – klimata pārmaiņām un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu, bet arī par CILVĒCISKUMA EKOLOĢIJU.

Pieteikties tiek aicināti profesionāli laikmetīgās dejas horeogrāfi, kas vēlās iestudēt vides dejas performanci/ces Līgatnē un tās apkārtnē, tāpat profesionāli dejotāji, dramaturgi un scenogrāfi, kas vēlas iesaistīties performanču izveidē. Sākot ar 2020.g. festivāls lūdz pieteikties arī dejas entuziastus un vietējos iedzīvotājus vides dejas radošajām darbnīcām. Tiek aicināts pieteikt arī izrādes, kas atbilst festivāla konceptam un kas ir pielāgojamas netradicionālām spēles vietām vai āra skatuvei.

Nākamgad festivāls jau 10. reizi vides dejas performanču veidošanas procesā aicinās iesaistīties gan profesionāliem māksliniekiem, gan dejas entuziastiem, šoreiz kā laikmetīgās dejas platformu piedāvājot iepazīt Līgatni. Festivāla mērķis ir izaicināt māksliniekus radīt darbus simbiozē ar apkārtējo vidi, kā arī veicināt kultūras un mākslas daudzveidību Latvijas reģionos.

Pieteikšanās anketu un jaunumus par festivāla aktualitātēm var atrast festivāla mājaslapā.

Pievienot komentāru