Pārstāj rūpēties par cilvēku, kuram par tevi nospļauties

Pat tad, kad vīrietis pret tevi izturas kā pret tukšu vietu, šķirties ar viņu dažreiz ir ļoti grūti. It īpaši, ja tu nevari tikt galā ar savām izjūtām.

Var būt daudz iemeslu. Piemēram, viņš  tevi mīl savā veidā, bet nav pieradis un neplāno par kādu parūpēties. Vai arī jūs esat bijuši tik laimīgi kopā dažu pēdējo gadu laikā, ka šo dienu atmiņas aizēno visus pamatotos argumentus un loģiku.

Ar prātu tu saproti, ka šādas attiecības pazemo un sāpina, bet tu nevari samierināties ar to savā sirdī. Kā izjaukt šo apburto loku? Kā sevi paglābt?

Ir tikai viena izeja: neatkarīgi no tā, cik ļoti tu mīli savu Romeo, tev nāksies pārtraukt emocionālās saites, kas joprojām saista ar kādu, kurš nerūpējas par tevi un tavu laimi.

  1. Šāda “mīlestība” ir tukšs enerģijas patēriņš.

Ja tu visu atdod cilvēkam un pretī neko nesaņem, tu vienkārši izmest savu laipnību un maigumu vējā.

Tā ir viena lieta, kad jūsu partneris atbild ar to pašu un novērtē attiecības,bet cita lieta, kad tu metodiski “met krelles cūku priekšā”. Salīdzinājums ir rupjš, bet ļoti precīzi atspoguļo notiekošā būtību.

Labāk padomā par sevi. Šī ir izdevīgāka nodarbošanās. Analizē, cik uzmanības apliecinājumi saņēmi pēdējā laikā? Kad bija pēdējā reize, kad viņš uztraucās par tevi vai uzmanīgi klausījās. Atcerējies?

  1. Tavu partneri vairs nekas neizmainīs – lai kā tu necenstos.

Lai ko tu darītu sava mīļotā labā, neatkarīgi no tā, ko saki, tas viņu nemainīs. Ja viņš vakar nerūpējās par tevi, nerūpējas šodien, tad paļauties uz to, ka rīt viņš pamodīsies cits cilvēks, ir naivi un stulbi.

Iemīlējušās meitenes vienmēr vēlas cerēt uz labāko. Viņas domā, ja rūpēsies par vīrieti vairāk, viņš to pamanīs un atbildēs ar to pašu. Mīļās meitenes, NĒ. Nemanīs un nenovērtēs. Notiks tieši pretējais, viņš pieradīs pie labā un uzskatīs to par pašsaprotamu lietu.

  1. Atstāj savu sirdi atvērtu kādam, kas ir tās cienīgs.

Kā tu atradīsi kādu, kurš patiesi rūpēsies un mīlēs, ja visas tavas domas ir vērstas uz to, kuram vienkārši par tevi nospļauties?

Tas, ko tu ieguldi savās mirušajās attiecībās, labāk iztērēts kādam cienīgākam cilvēkam.

Bet kā tu atradīsi vai pamanīsi šo cienīgo cilvēku, ja esi aizņemts ar “pērļu mešanu”? Tātad tu nekad nevienam nedosi vismazākās iespējas.

  1. Tu tikai nodarīsi sev pāri.

Kaut kur dziļi tu pati zini: ar viņu nekas labs nenotiks. Mirušās attiecības neatjaunos neviens pasaules defibrilators.

Rūpējoties par to, kurš par tevi nospļaujas, tu vienkārši bagātīgi apkaisīsi savas brūces ar jaunu porciju “sāls”.

  1. Kaut kad tu atskatīsies atpakaļ un brīnīsies: “Ak, Dievs, kas man bija uznācis?”

Kāpēc šodien tev rūp šis puisis, ir saprotams. Tu joprojām mīli, joprojām muļķosevi. Bet tas ne vienmēr tā būs. Tiklīdz atradīsi spēku aiziet, pēc kāda laika tu paskatīsities apkārt un būsi pārsteigta: “Kā es varēju viņu mīlēt? Un pats galvenais – priekš kam?!”Šajā brīdī nāks apskaidrība.

  1. Jo ilgāk jūs esat kopā – jo grūtāk aiziet.

Tu jau esi tik daudz ieguldījusi attiecībās, ka tagad ir žēl tās pamest. “Bet ja nu vēl mazliet, un viņš visu sapratīs un mainīsies?” –jau kuru reizi tu ar šo jautājumu sevi apstādini.

Nemainīsies. Ja viņš nav mainījies vakar, nemainīsies šodien vai rīt. Un jo ilgāk tu pavadīsi dārgo dzīves laiku šai “Santa Barbarā” – jo grūtāk būs to pamest.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru