Gatavojamies pārmaiņām

Aizvadītajos mēnešos iepirkumu nozarē notikušais liek domāt – ilgi krātais smagums pēc lielas kavēšanās beidzot novelts no pleciem.

KNAB veiktā VAS “Latvijas valsts ceļi” valdes locekļa Edgara Stroda aizturēšana un viņa atbrīvošana no amata, SIA “Baltic Restaurants” pārkāpumi bērnu ēdināšanā Siguldā, kas izraisīja vairāk nekā 50 bērnu smagu saslimšanu, atkritumu apsaimniekošanas publiskās – privātās partnerības līguma darbības apturēšana un ārkārtas situācijas izsludināšana atkritumu apsaimniekošanā Rīgā, IUB sāktā administratīvā lieta pret vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci par nepamatotu valsts naudas izmantošanu administratīvi teritoriālās reformas reklamēšanai – tas nebūt nav viss dažos mēnešos notikušā uzskaitījums.

Protams, par visiem šiem notikumiem izvērsti stāstām žurnālā “Iepirkumi” novembra/decembra numurā. Vēršam arī uzmanību Ekonomikas ministrijas valdībai gatavotajam ziņojumam par situāciju publisko iepirkumu nozarē un par tajā, pēc nozares ministra Ralfa Nemiro teiktā, nepieciešamo “kapitālo remontu”, kuram priekšlikumus valdība uzdeva gatavot līdz nākamā gada 15. janvārim. Noteikti atzinīgi vērtējams Drošības nozaru kompāniju asociācijas veikums – gan līdzšinējā darba kritisks vērtējums, gan arī sagatavotās vadlīnijas publiskajiem iepirkumiem, kuras publicējam decembra numurā.

Par iepirkumiem mobilo sakaru nozarē žurnāla slejās vēlreiz aicina aizdomāties SIA “Tele2” komercdirektors Raivo Rosts, par pašvaldību iepirkumiem – Valsts kontrole. Jaunums, kas, jācer, nākotnē kļūs plaši pielietots, ir sociālās uzņēmējdarbības uzņēmumu iesaiste iepirkumos. “Iepirkumi” sniedz ieskatu, kāda ir situācija Latvijā un kādas šiem uzņēmumiem jau patlaban ir iespējas iesaistīties iepirkumos. Žurnāla novembra/decembra numurā lasiet arī par iepirkumiem Viļakas novadā, kur pašvaldībā ļoti kritiski vērtē EIS darbību.

Par šo un daudz ko citu lasiet žurnāla “Iepirkumi” novembra/decembra numurā.

Uzziņa. Žurnāls “Iepirkumi” iznāk kopš 2013. gada februāra. Tas ir vienīgais nozares žurnāls Latvijā, kurā vienuviet piedāvāta visjaunākā un visprofesionālākā informācija par iepirkumiem. Žurnāla izdevējs ir SIA “Libera”.

Pievienot komentāru