Goodyear jaunās konceptriepas reCharge — atvieglota riepu maiņa ar kapsulām, kas atjauno riepas

Goodyear reCharge ir revolucionāras pašatjaunojošas konceptriepas, kas var pielāgoties un mainīties, lai atbilstu individuālām mobilitātes vajadzībām.

“Goodyear mērķis ir radīt pēc iespējas precīzāk klientu konkrētām mobilitātes vajadzībām atbilstošas riepas,” saka Goodyear Europe viceprezidents un mārketinga vadītājs Maiks Ritokoski (Mike Rytokoski). “Tieši ar šādām ambīcijām mēs sākām izstrādāt šo konceptriepu, kas ir domātas personalizētai un ērtai elektriskajai mobilitātei.”

Koncepcija reCharge ietver vairākas novatoriskas idejas, kas balstās uz trīs pamatelementiem:

Personalizācija

Koncepcijas reCharge pamatā ir atkārtoti uzpildāms un bioloģiski noārdāms protektora gumijas sastāvs, ko var atkārtoti uzpildīt ar individuālām kapsulām un kas radikāli vienkāršo riepu maiņas procesu. Ar šķidru maisījumu pildītās kapsulas ļauj reģenerēt protektoru un riepām laika gaitā pielāgoties klimatiskajiem un ceļa apstākļiem, vai vienkārši veidam, kā jūs pārvietojaties. Mākslīgais intelekts ļauj izveidot autovadītāja profilu, kuram tiek ģenerēts individuāli pielāgots riepas maisījums, pateicoties šķidrajai komponentei.

Ilgtspējība

Pats maisījums būs izgatavots no bioloģiska materiāla un pastiprināts ar šķiedrām, kuru radīšanas ideju iedvesmojis viens no visizturīgākajiem dabiskajiem materiāliem pasaulē — zirnekļu zīds. Tas padarīs riepu ļoti izturīgu un simtprocentīgi bioloģiski noārdāmu.

Lietošanas vieglums

Papildus radikāli vienkāršotam riepu maiņas procesam, izmantojot atkārtoti uzpildāmas kapsulas, protektori tiks balstīti uz svara ziņā viegla, ne-pneimatiska rāmja ar augstu un šauru formu. Tā ir plāna, taču izturīga konstrukcija, kura novērš nepieciešamību uzturēt spiedienu riepās vai dīkstāvi caurdūrumu dēļ.

“Goodyear reCharge ir konceptriepa bez kompromisiem, kas atbalsta personalizētu, ilgstpējīgu un lietošanas ziņā vieglu elektrisko mobilitāti,” saka Goodyear Luksemburgas Inovāciju centra galvenais dizainers Sebastjans Fonteins (Sebastien Fontaine).

Par Goodyear

Goodyear ir viens no lielākajiem riepu ražotājiem pasaulē. Kompānija nodarbina aptuveni 63 000 cilvēku, un tās izstrādājumi tiek ražoti 47 ražotnēs 21 pasaules valstī. Divos inovāciju centros, kas atrodas Akronā (Ohaijo štatā) un Kolmārbergā (Luksemburgā), tiek izstrādāti moderni produkti un pakalpojumi, kas nosaka nozares tehnoloģiju un snieguma standartu. Plašāku informāciju par Goodyear un tā izstrādājumiem skatiet šeit: www.goodyear.eu.

Lai skatītu papildu attēlus, apmeklējiet tiešsaistes lasītavu: http://news.goodyear.eu.

Sekojiet mums arī vietnē Twitter @Goodyearpress un pievienojieties mūsu kontam ThinkGoodMobility group vietnē LinkedIn.

Pievienot komentāru