“Jaunais tēvs” – kā palīdzēt bērnam viņu pieņemt, kādu lomu tajā visā spēlē mamma

Kad sieviete viena pati audzina bērnu, bet viņas ģimenē ienāk vīrietis, rodas virkne dažādu jautājumu. Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz psiholoģe Jūlija Kodratēviča.

Lasi vēl: Lūk, kā tagad izskatās 45 gadus vecā Staļina mazmeita!

Kā panākt, ka bērna attiecības ar mīļoto vīrieti ir labas?

Kā uzvesties, lai visiem būtu ērti?

Vai vispār vajag ielaist jaunu vīrieti savā ģimenē?

Vai šķirties, ja bērnu neapmierina manis izvēlētais vīrietis?

Šajā rakstā mēs cenītsimies tikt galā ar to, kā adaptēt bērnu pret vīrieti, kas ienācis ģimenē no malas – vīrieti, kas uzņemsies tēva lomu.

Šajā situācijā ir svarīgi divi faktori: bērna vecums un viņa attiecības ar māti.

Būdams mazliet vecāks (4-6 gadi), bērns savu neapmierinātību izrāda ar to, ka viņš noslēdzas sevī, bieži apvainojas, nevēlas kontaktēties ar pieaugušajiem. Cenšoties pievērst mammas uzmanību, bērns var sākt čurāt gultā, būt kaprīzs, neklausīt, iespējams, var pat sākt slimot – šīs ir tās metodes, ar kuru palīdzību viņš pievērsīs jūsu uzmanību.
Neapzinātās bailes, ka viņa mamma sāks pavadīt ar viņu aizvien mazāk laika, šādi arī mazāk mīlot, var panākt to, ka bērns noslēdzas sevī vai bieži uzrīko histērijas – tas jau ir atkarīgs no jūsu bērna temperamenta. Lai vai kā, bērniem, kas vecāki par 3 gadiem, ieteicams savu audžu tēvu saukt vārdā.
Skolēni savu nepatiku pret mammas vīrieti var izrādīt ar savu uzvedību skolā – sliktas atzīmes, piezīmes no skolotājiem par sliktu uzvedību. Skolēns var izprovocēt “jauno tēvu” uz konfliktu, saprotot, ka mamma noteikti nostāsies viņa pusē, šādi radot šķelšanos mammas un viņas drauga starpā.


Visgrūtāk ir ar pusaudžiem, jo viņu reakcijas hormonālo maiņu dēļ puberitātes periodā ir neprognozējamas. Šajā vecumā visraksturīgākā ir boikotēšana, bēgšana prom no mājām. Pusaudzis pavisam vienkārši spēs atrast sev sliktu kompāniju, kur, viņuprāt, viņš/viņa tiek saprasts. Tieši šajā vecumā patēvam būs visgrūtāk veidot kontaktu ar bērnu, jo viņš/viņa to jau uzskata kā tiešu konkurenci viņa teritorijā.

Lasi vēl: 9 veidi kā uz visiem laikiem palikt mīļotajam prātā pēc kaislīgas nakts. Viņš tev noteikti vēl piezvanīs!
Savukārt vīrietis, kurš stājas attiecībās ar sievieti, kurai jau ir bērns, uzņemas divtik lielu slodzi. No sākuma viņam nav nekādas tiesības bērnu audzināt, jo viņš nav bērna bioloģiskais tēvs. Rezultātā – nemitīga piekāpšanās un dusmu krāšanās.
Patēvs šādos gadījumos izjūt tik pat lielu stresu, kā bērns, jo viņam ir jākļūst bērnam par piemēru, vai vismaz par cilvēku, kurš ir pelnījis cieņu.

avots

 

Pievienot komentāru