“Progresīvie” un Latgales partijas Daugavpils nodaļa sadarbosies 13. Saeimas vēlēšanās

“Progresīvie” un Latgales partijas Daugavpils nodaļa ir vienojušies par sadarbību 13. Saeimas vēlēšanās. Atbilstoši PROGRESĪVO valdes lūgumam Latgales partijas Daugavpils nodaļa nominēs vairākus savus biedrus startam PROGRESĪVO sarakstā 13. Saeimas vēlēšanās.

No Latgales partijas biedru vidus ar trešo numuru “Progresīvie” sarakstā Latgalē startēs jaunatnes sabiedriskā darbiniece, Daugavpils domes jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga, ar piekto numuru startēs pilsētplānošanas eksperte Inta Ruskule un ar astoto numuru – Neatliekamās medicīniskās palīdzības Latgales reģionālā centra darbinieks Roberts Portnojs.

PRORGESĪVO Latgales saraksta līdere Agnese Logina pauda gandarījuma par sadarbības izveidošanos Daugavpilī: “Latgales partijas biedriem, kas piekrituši startēt kopā ar PROGERSĪVAJIEM, ir patiesi tuvas sociāldemokrātiskas idejas. Priecājos par pleca un līdzgaitnieku atbalsta sajūtu, ko guvu no jaunajiem cīņubiedriem Daugavpilī. Sadarbojoties noteikti būsim spēcīgāki, iestājoties par vienlīdzīgāku un godīgāku Latviju un Latgali”.

PROGRESĪVO priekšsēdētājam un Ministru prezidenta amata kandidātam Robertam Putnim, kā arī PROGRESĪVO saraksta Latgales pirmajai kandidātei Agnesei Loginai apmeklējot Latgales partijas Daugavpils nodaļu un tiekoties ar nodaļas vadītāju Jāni Lāčplēsi un citiem Latgales partijas biedriem, tika panākta vienošanās par savstarpēju koordinēšanos un sadarbību vēlēšanu kampaņā.

Politiskās partijas apstiprināja, ka tās vieno tādas politiskās vērtības kā brīvība, solidaritāte, vienlīdzība, progress, daba un dzīvei un dabai labvēlīga vide un ka tās pievērsīs īpašu uzmanību reģionālajai attīstībai, jo īpaši pievēršot uzmanību efektīvai ES struktūrfondu izmantošanai un Latgales attīstības stratēģijas 2030 īstenošanai.

PROGRESĪVO sarakstā Latgalē startēs virkne novadā plašāk pazīstamu personību. Ar ceturto numuru startēs valodnieks Toms Trasūns, ar sesto – Daugavpilī plaši pazīstamais sabiedriskais darbinieks Valdis Kudiņš, bet ar desmito numuru – Nacionālā veselības dienesta direktores vietnieks, veselības politikas eksperts Edgars Labsvīrs. Kopumā šobrīd PROGRESĪVO Latgales sarakstā ir izvirzīti 12 kandidāti.

Fona informācija:

PROGRESĪVIE šogad bija pirmā politiskā partija 13. Saeimas vēlēšanās, kas uzsāka aģitāciju ar kampaņu #JaunieZaļie. Tāpat PROGRESĪVIE kā pirmie iepazīstināja ar 4000 zīmju programmu, kurā apkopoja galvenās prioritātes no 2018.gada 24.februārī partijas kongresā apstiprinātās politiskās programmas “Pagrieziens Ziemeļvalstu virzienā”: www.progresivie.lv/pagrieziens/

PROGRESĪVIE programma par prioritātēm izvirza pilnvērtīgu veselības aprūpi un sociālo drošību, jaunu zaļo politiku un viedu ekonomiku, kuras izaugsme vērtējama pēc Starptautiskā laimes indeksa kritērijiem.

PROGRESĪVIE kļuva arī par pirmo partiju 13. Saeimas vēlēšanu kampaņā, kas izmantoja ēnu kabineta principu, ar PROGRESĪVĀ kabineta piedāvājumu demonstrējot savu spēju uzņemties politisku atbildību par Latvijas attīstību: www.progresivie.lv/cilvēki

Politiskā partija PROGRESĪVIE tika nodibināta 2017.gada 25.februārī. PROGRESĪVIE izveidojās uz biedrības pamata, kas ar tādu pašu nosaukumu darbojās jau kopš 2011.gada. Ar vairāk nekā 500 biedriem PROGRESĪVIE ir kvalificējušies startam 13. Saeimas vēlēšanās. Partiju vada Roberts Putnis un tā kopš 2017.gada pašvaldību vēlēšanām ir pārstāvēta Aizputes un Mārupes pašvaldībā. 2017.gada 9.novembrī PROGRESĪVIE ar lūgumu sākt uzņemšanas procesu vērsās Eiropas Sociālistu partijā (PES), kas apvieno Eiropas un Norvēģijas sociālistu, sociāldemokrātu, darba un progresīvās demokrātiskās partijas.

Pievienot komentāru