Kāpēc daudzi cilvēki pārklāj Wi-Fi rūteri ar pārtikas foliju. Tas tiek darīts ar nodomu

Internetā arvien biežāk tiek atrasta informācija, ka daži cilvēki sāk izmantot pārtikas foliju, lai tajā ietītu savu mājas rūteri. Mēs nolēmām to izpētīt sīkāk.

Uzzināsim iemeslus. Pirmais ir elektromagnētiskais starojums. Patiešām, saskaņā ar dažiem pētījumiem reālais rūteru starojums svārstās ap 100 μW / cm2, kas saskaņā ar SanPiN standartiem elektriskajām iekārtām ir aptuveni 10 reizes lielāks par stacionāro ierīču maksimāli pieļaujamo līmeni.

Tāpēc ir lietderīgi vismaz nelikt rūteri tajās telpās, kurās pavadāt lielāko daļu laika, un, ja iespējams, naktī izslēgt šo ierīci. Bet vai ir vērts ietīt wi-fi rūteri pārtikas folijā un cik efektīva ir šāda metode?

Patiesībā šāda darbība, visticamāk, neradīs neko citu kā vēl lielākas problēmas. Pirmkārt, ja folijs tiešām kaut ko bloķē, tad kopā ar kaitīgo starojumu tas bloķē pašu signālu. Un tad šādai darbībai vispār pazūd jēga.

Neaizmirstiet, ka ietinot jebkuru elektroiekārtu folijā, kopā ar aizsardzību pret radiāciju jūs zaudēsiet iekārtas ražotāja piedāvāto dzesēšanas funkciju. Tāpēc, mēģinot atbrīvoties no vienas problēmas, jūs varat sagaidīt citu – ugunsgrēku vai ierīces pārkaršanu. 

Lasi vēl: Klajā nākusi informācija kāpēc pareizticīgā baznīca atteicās Vangu iecelt svēto kārtā

Otrs iemesls folija izmantošanai ir, lai pastiprinātu tā signālu. Bet pat tad, ja viss tiek darīts “saskaņā ar zinātni”, antenas parametri vēlāk var mainīties, un Wi-Fi signāls nemainīs attālumu, bet var to pat samazināt.

Tāpēc mēs joprojām neiesakām izmantot šo signāla pastiprināšanas metodi ar foliju.
Ja jums ir problēmas ar Wi-Fi signālu liela attāluma vai šķēršļu dēļ, tad labāk ir izmantot papildu Wi-Fi retranslatoru, kuru pat var pielāgot vecam rūterim.

Pagaidām nav konsekventu pierādījumu, ka WiFi maršrutētāji vai ar WiFi darbināmas ierīces palielina vēža risku vai citas veselības problēmas. Neskatoties uz to, ka zemas frekvences starojums tiek klasificēts kā iespējami kancerogēns, pētnieki nav novērojuši tiešu saistību starp šīm ierīcēm un vēzi.

COMMENTS

Pievienot komentāru