Klajā nākusi informācija kāpēc pareizticīgā baznīca atteicās Vangu iecelt svēto kārtā

Kāda ir atšķirība starp praviešiem un pareģotājiem? Reliģiskajiem vadītājiem atbilde uz šo jautājumu ir acīmredzama: dažus slavē kā cilvēces garīgos skolotājus, bet citus bieži apsūdz par saikni ar ļaunajiem gariem. Tātad bulgāru gaišreģe Vanga, neraugoties uz visu pareizticīgo ticības ievērošanu, garīdznieku pārstāvju vidū izraisa daudz aizdomu.

Par Vangu

Šīs apbrīnojamās sievietes biogrāfija ir stāstīa daudzos avotos. Piemēram, informācija par viņu ir iekļauta grāmatā “50 slaveni pareģotāji un gaišreģi”, ko sarakstījusi autoru komanda: Valentīna Skļarenko, Tatjana Iovļeva, Jana Batija un Marija Pankova.

Parasto zemnieku Pande un Paraskeva Surchevs meita, kurai dots vārds Vangelia, dzimusi 1911. gadā Strumicas pilsētā. Meitene agri kļuva par bāreni un viņu izaudzināja pamāte. Kad Vangai bija vien 12 gadu, ģimene pārcēlās uz dzīvi Novo Selo. Tur ar Vangu notika nelaime. Nonākusi pašā viesuļvētras epicentrā, viņa gandrīz nomira un uz visiem laikiem zaudēja redzi. Kad pieaugušie atrada bērnu, viņi atklāja, ka meitenes acis ir pilnībā pilnas ar smiltīm. Visi ārstu mēģinājumi uzvarēt aklumu bija neveiksmīgi.

Kad Vangelijai bija 18 gadu, viņa gandrīz atkal nomira. Šoreiz – no pleirīta. Smagās slimības laikā meitenei bija pravietisks sapnis. Gaismas braucējs oreolā brīdināja viņu par drīzo Otrā pasaules kara sākumu un apsolīja dāvāt viņai gaišreģes spējas. Un tā tas notika. Drīz visi kaimiņi un paziņas jau zināja, ka Vanga spēj paredzēt nākotni.

1942. gadā viņa apprecējās ar Dimitaru Gušterovu un kopā ar viņu pārcēlās uz Petričas pilsētu. Pie pieņemšanas pie zīlnieces, kuras slava ātri izplatījās ārpus Bulgārijas robežām, devās vairāk nekā 500 tūkstoši cilvēku. Netālu no viņas mājas tika uzcelta īpaša viesnīca cilvēkiem, kuri vēlas tikties ar slaveno Vangu. Viņa uz sava rēķina Rupītes pilsētā uzcēla Sv. Petkas pareizticīgo baznīcu, kas tika iesvētīta 1994. gada 14. oktobrī. Gaišreģe nomira no vēža 1996. gadā.

Garīdznieku viedoklis

Reliģiskie garīdznieki parasti negatīvi vērtē dažādu ekstrasenču, burvju un dziednieku maģisko darbību. Ja viduslaikos šādus cilvēkus nežēlīgi spīdzināja un pēc tam sadedzināja uz sārta, tad tagad tos parasti sauc par šarlatāniem. Pēc garīdznieku domām, tikai stingra ticība var glābt cilvēku no ļauno garu intrigām. Un mēģinājums uzzināt savu nākotni ir grēks, jo cilvēka liktenis ir Dieva rokās. Tātad pareizticīgo baznīcas attieksme pret Vangu labākajā gadījumā vienmēr ir bijusi piesardzīga. Hieromonks Jobs (Gumerovs) uzskata, ka bulgāru pareģotāja bija tumšo spēku ietekmē.

Cilvēks, kuru ierobežo fiziskais ķermenis, pats nevar izzināt citu pasauli. Svētie Raksti un Svētie Tēvi runā par diviem mūsu zināšanu avotiem par neredzamo pasauli: Dieva atklāto un dēmonisko. Trešās nav. Kurš sniedza informāciju Vangai par neredzamo pasauli? No kurienes apbrīnojamā apziņa? ” – rakstīja Hieromonk Job (Gumerov).

Balstoties uz Vangas māsasmeitas Krasimiras Stojanovas atmiņām, reliģiskie līderi uzskatīja, ka šo unikālo sievieti dēmoni savā veidā bija apsēduši .Gaišreģe dažreiz nonāca transa līdzībā, kuras laikā viņa izteica savas nākotnes prognozes. Krasimiras Stojanovas grāmatā “Vanga gaišreģe un dziedniece” ir rakstīti šādi burvju vārdi: “Ak, šie spēki, mazi spēki, kas vienmēr ir ar mani. Bet ir arī lieli, viņu priekšnieki. Kad viņi nolemj runāt ar manām lūpām, es jūtos slikti, un tad es visu dienu jūtos kā salauzta… ”.

Pareizticīgās baznīcas pārstāvji uzskata, ka tikai kritušie gari mistisku kontaktu laikā var cilvēkam atņemt vitālo enerģiju. Galu galā eņģeļi, gluži pretēji, piepilda ticīgos ar pozitīvām emocijām, dod cilvēkiem pārliecību par sevi. Vēl viena netieša Vangas apsēstības liecība ir šāda atmiņa no viņas brāļameitas: “Tikai dažreiz mēs nevarējām saprast, kāpēc tante nobāl, kāpēc viņai pēkšņi kļūst slikti un no viņas mutes pēkšņi izdalās balss, pārsteidzot mūs ar savu spēku, neparasto tembru. Vārdi un izteicieni, kurus Vanga ikdienā neteica. ” Pēc Hieromonka Joba (Gumerova) domām, šāda rīcība liecina, ka cilvēka ķermeni ir pārņēmis kāds citpasaules naidīgs spēks, atņemot cilvēkiem viņu pašu gribu.

Sarunas ar mirušajiem

Vēl viens iemesls, kurš pareizticīgo baznīcas pārstāvjus darīja piesardzīgus bija Vangas sarunas ar mirušo gariem. Kā jūs zināt, baznīcas negatīvi vērtē šādu praksi. Pati Vanga savās  intervijās vairākkārt atzinusi, ka sazinās ar mirušo gariem. Kad pie viņas ieradās apmeklētājs, viņa blakus personai ieraudzīja mirušos radiniekus, kuri viņai sniedza visu nepieciešamo informāciju. Lielākā daļa reliģisko līderu baidās, ka, mirušo senču aizsegā, ekstrasensi ir ļauno spēku pārstāvji, kuri cenšas cilvēkus apmulsināt, pievilt un virzīt pa nepareizo ceļu.

Turklāt šādas ezotēriskās garīgās prakses nosoda baznīcas mācītāji. Tomēr pareizticīgo garīdznieki personīgi zīlniekiem nesaka neko. Drīzāk viņi viņus uzskata par ļaunu spēku upuriem. Tādējādi Hieromonks Ījobs (Gumerovs) rakstīja: “Vanga pati neapzinājās, ka sazinās ar kritušo garu pasauli. To nesaprata arī daudzi apmeklētāji.

Lasi vēl: Zēns 15 gadu vecumā sver 180 kilogramu un viss tikai tāpēc, ka omīte viņu pārbaro. Viņš vēlas notievēt, skaties kā puika izskatās tagad!

Vangas baznīca

Un tomēr slavenā bulgāru pareģotāja bija ticīga sieviete. Nav nejaušība, ka savos gados viņa gandrīz visus savus personīgos ietaupījumus iztērēja pareizticīgo baznīcas celtniecībai. Jurijs Kosorukovs un Ženija Kostadinova ir līdzautori grāmatai “Lielie pravieši no Nostradamas līdz Vangai”, kurā viņi stāstīja par Svētās Petkas baznīcas parādīšanos Rupītes pilsētā.

“Ģimenes un draugu lokā praviete daudzus gadus dalījās savos sapņos par kristīgas draudzes izveidošanu, kurā cilvēki lūgtu par savas dvēseles pestīšanu, aizdedzinātu sveces Dievam un attīrītos no ļaunām domām, kļūstot laipnāki.” grāmatas autori atzīmēja. Vanga īpaši godināja svēto Petku, kas gandrīz visu savu dzīvi pavadīja vientulībā un lūgšanās. Un ekstrasensiem, kuri pie viņas ieradās, zīlniece bieži ieteica pievienoties ticībai, lasīt reliģisko literatūru, lai saprastu, cik svarīgi ir pareizi rīkoties ar savu dāvanu.

COMMENTS

Pievienot komentāru