Ko nedrīkst dāvināt sievietēm 8.martā un kā izvēlēties piemērotu velti. Vīrieši, esat radošāki!

Ko labāk nedāvināt dāmām Starptautiskajā sieviešu dienā un ar ko aizstāt banālas dāvanas – par to vēsta vietne Korrespondent.net.

Līdz 8. marta svinībām atlikusi tikai diena. Saskaņā ar tradīciju daiļā dzimuma pārstāves gaida dāvanas no vīriešiem. Bieži vien sievietēm tiek pasniegtas nepārdomātas veltes, jo vīrieši steigā iegādājas pirmo lietu, ko ierauga veikalā.

Psihologi iesaka uzmanīgāk izvēlēties dāvanas 8. martā, jo burtiski katra lieta var būt “ar zemtekstu”.

Korrespondent.net irapkopojis antidāvanu reitingu un padomus, kā izvēlēties velti sievietei 8.martā.

Ziedi

Runa ir par bēdīgi slavenajām trim līdz piecām sarkanām tulpēm vai vienu rozi. Šī tradīcija sakņojas padomju laikos, kad ziedu izvēle bija ierobežota. Mūsdienās pirmajā ziedu veikalā tur vari izvēlēties gandrīz jebkādas puķes. Pat pie ielu tirgotājiem pieejama tulpju šķirņu un krāsu pārpilnība.

Pareizāk būtu ziedu pušķi pasūtīt jau iepriekš, nevis to iegādāties “pa ceļam” tikai tāpēc, ka to prasa tradīcijas.

Ir vērts padomāt par ziedu kompozīciju un krāsām, izvēloties tulpes, īrisus, hiacintes, gerberas vai rozes maigos toņos.

Saldumi

8.martu ir grūti iedomāties bez saldumiem, jo ​​pat darba kolektīvā sievietēm pērk torti, saldumus vai kūkas kā cienastu vai arī dāvanas vietā.

Nav noslēpums, ka saldumus var iegādāties tuvākajā lielveikalā. Tomēr šāda pieeja parādīs tikai neuzmanīgu attieksmi, tāpēc, lai svētki izdotos, labāk ir pasūtīt desertu iepriekš.

Piemēram, izvēlies torti ar tematisku dekoru, kūkas vai rokām gatavotas konfektes, to visu ievietojot svētku kastītē. Ideālā gadījumā izgatavo ekskluzīvu gardumu savām rokām.

Smaržas un kosmētika

Šī ir populārākā dāvana 8. martā pēc ziediem. Vīriešiem ir ļoti grūti izvēlēties smaržas, pat ja viņš dzīvo kopā ar sievieti. Bieži vien viņi nopērk to, ko piedāvā veikalā, nereti izvēloties dāvanu par zemu cenu.

Ir vīriešu kategorija, kas vadās pēc principa “vajag tātad vajag” un iegādājas veikalu plauktos ilgi nostāvējušos produktus. Patiesībā augstas kvalitātes smaržas un kosmētika ir dārgas, un, ja tavs budžets ir ierobežots, iegādājies sev tīkamu produktu mazākos iepakojumos.

Nav viegli izvēlēties arī kopjošoun dekoratīvo kosmētiku, tāpēc vīrieši aprobežojas ar personīgās higiēnas līdzekļiem: vannas un dušas komplektiem, kas nav īsti pareizi.

8.martā labāk iepriecināt mīļoto sievieti ar tonizējošiem un relaksējošiem līdzekļiem, ko izmantot mājas SPA procedūrām. Piemēram, sāls un vannas bumbas, masāžas eļļa, piens vai ķermeņa krēms. Vajadzētu izvairīties no tādiem masu tirgus produktiem kā ziepes, mazgāšanās sūkļi, šampūni,balzāmi, dušas želejas.

Neētiski ir atgādināt sievietēm par viņu vecumu un dāvināt viņām pretnovecošanās kosmētiku: savelkošos un pretnovecošanās krēmus, šķidrumus, serumus un maskas.

Ne visas sievietes priecāsies par dāvanu karti pie kosmetologa vai dietologa.

Labāks risinājums dāvanai ir relaksējoša masāža, procedūras SPA salonā.

Virtuves piederumi, sadzīves tehnika

Ja par šādu dāvanu jūs neesat vienojušies iepriekš,labāk nedāvināt pannas, kastroļus, galda piederumus, modernas virtuves ierīces. Nepieteikta dāvana “mājām” vai “ģimenei” nedrīkst būt mājiens sievietei, ka viņa tiek uztverta kā mājsaimniece un mīlēta tikai par gardām vakariņām un tīrām zeķēm.

Drīzāk dāvanai izvēlies modernus gadžetus un to aksesuārus.

Rotaslietas

“Dimanti ir meiteņu labākie draugi,” savulaik sacījusi Merilina Monro. Bet kvalitatīvas rotaslietas mūsdienās ir diezgan dārgas.

Vīrietim, kurš dāvanai izvēlas rotaslietu, vajadzētu pilnībā izvairīties no lētiem, apšaubāmas kvalitātes bižutērijas izstrādājumiem.

Dzīvnieki

Eiforija par kaķēnu, kucēnu, bruņurupuci, papagaiļu vai šinšillu pāries dienu pēc svētkiem. Jebkuram dzīvniekam ir jāpievērš uzmanība, turklāt tas rada papildu finansiālus tēriņus.

Ideja dāvināt sievietei mājdzīvnieku, ja viņa par to iepriekš nezina, ir lemta neveiksmei. Bijuši gadījumi, kad dzīvnieks drīz vien tiek aizdots prom vecākiem, radiem, paziņām vai vienkārši izmests uz ielas.

Sporta inventāra vai fitnesa kluba abonements

Šāda dāvana gandrīz vienmēr tiks uztverta kā mājiens, ka dāmai vajadzētu uzlabot ķermeņa formas. Pat sievietes ar labu figūru nodomās, ka vīrietim nepatīk viņu ārējais izskats.

Labāk izvēlēties dāvināt abonementu uz baseinu vai jogas nodarbībām.

Rotaļlietas

Šīs dāvanas nevar nosaukt nekā citādi kā par putekļu savācējām. Īpaši tas attiecas uz lielām rotaļlietām, kas ir cilvēka augumā, vai vēl lielākas.

Nauda

Pati neveiksmīgākā dāvana jebkuros svētkos neatkarīgi no summas. Sievietēm svarīga ir uzmanība, tāpēc tā vietā, lai dāvinātu naudu, labāk nopirkt lētāku velti, toties no sirds.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru