Magnētiskās vētras oktobrī. Kuriem no mums sevi jāpasargā. lai neiedzīvotos nepatikšanās. Neliela vētra gaidāma no 21. līdz 23. oktobrim

Vietne nv ir publiskojusi ziņu par oktobrī gaidāmajām magnētiskajām vētrām. Sinoptiķi prognozējuši 2020.gadam diezgan daudz magnētisko vētru – to maksimums bija septembrī, bet arī oktobrī gaidāma pastiprināta meteoroloģiskā aktivitāte.

Oktobris būs diezgan mierīgs mēnesis. Pēc sinoptiķu uzskata, šomēnes cilvēkiem nevajadzētu baidīties no skarbākiem laikapstākļiem. Nelielas svārstības tiks reģistrētas mēneša sākumā un beigās. Savukārt neliela vētra gaidāma no 21. līdz 23. oktobrim

Sinoptiķu prognozētie viļņi cilvēkiem nav bīstami. Tie pieder pie G1 līmeņa, kas ir viszemākais.

Magnētiskās vētras rodas Saules uzliesmojumu rezultātā. Ap Zemi atrodas aizsargājoša magnetosfēras bumba – tā aizsargā planētu no saules starojuma. To ietekmē Saules vējš, kura ātrums palielinās Saules uzliesmojumu dēļ. Tāpēc magnetosfēra tiek saspiesta un notiek pašreizējo vērtību svārstības.

Kā pasargāt sevi magnētisko vētru laikā

Paaugstinātas meteoroloģiskās aktivitātes dienās nevajadzētu plānot svarīgas lietas vai sapulces. Ja iespējams, labāk šajā dienā ievērot badošanos.

Lai šajā periodā justos labāk, jums vajadzētu pietiekami gulēt, ēst vairāk olbaltumvielu un mazāk smēķēt.

Lai nejustos sliktāk, jums vajadzētu dzert daudz tīra ūdens un regulāri vēdināt telpas. Ja iespējams, pavadi vairāk laika ārā. Lai nejustos sliktāk, tev vajadzētu dzert daudz tīra ūdens un regulāri vēdināt telpas. Ja iespējams, pavadi vairāk laika svaigā gaisā.

Īpaša uzmanība jāpievērš cilvēkiem, kam ir hroniskām slimībām, piemēram, migrēnu vai paaugstinātu asinsspiedienu. Šādus ļaudis visvairāk ietekmē magnētiskās vētras. Tāpēc ir vērts iepriekš izvedot nepieciešamos zāļu krājumus un rūpēties par savu veselību.

Ideālā gadījumā palielinātas meteoroloģiskās aktivitātes laikā mēģini nelietot alkoholu, taukus un ļoti pikantus ēdienus.

Uzbudināmiem cilvēkiem ieteicams dzert nomierinošas zāļu tējas vai vieglas nomierinošas zāļu tējas.

Avots:

nv

COMMENTS

Pievienot komentāru