Maijā šajā datumā gaidāms ”Mēness aptumsums un Asins mēness”. Pat krāna ūdens būs maģisks

Maijā notiks reti astroloģiska parādība. Tajā pašā dienā būs Pilnmēness un Mēness aptumsums. Mēs pastāstīsim, kad šie notikumi notiks, un kāda būs to ietekme uz cilvēku.

 

Mēness aptumsuma laiks

Pilnīgs Mēness aptumsums notiks 2021. gada 26. maijā Strēlnieka zvaigznājā pulksten 14:38. Maksimālais kopējais aptumsums ilgs 14 minūtes 30 sekundes. Tas būs redzams Austrālijā, Jaunzēlandē, ASV rietumu daļās, Dienvidamerikas rietumos, Dienvidaustrumāzijā.

Mēness aptumsumus ir viegli novērot ar neapbruņotu aci, binokļi nav nepieciešami. Atšķirībā no Saules aptumsumiem Mēness aptumsumus var redzēt tāpat.

 

Kas notiek Mēness aptumsuma laikā

Mēness aptumsuma laikā Zeme atrodas starp Sauli un Mēnesi, kad Saule un Mēness ir vērsti viens pret otru. Aptumsumā Zemes ēna pārveido gaismu intensīvās sarkanās, brūnās un pēc tam pelēkās nokrāsās. Pilns Mēness aptumsums notiek, kad mēness iziet cauri zemes ēnai.

Lasi vēl: Veiksme no Vangas. Pirms nāves slavenā pareģe esot nosaukusi trīs lietas, kas piesaista laimi ģimenē

 

Pilnīgs Mēness aptumsums: Asins Mēness un Supermēness

Pilnīga aptumsuma laikā Mēness parasti iegūst sarkanu vai oranžu nokrāsu. Kāpēc tas notiek?

Mēnesim nav savas gaismas – tā virsma atspoguļo saules gaismu. Pilna Mēness aptumsuma laikā Zeme pārvietojas starp Sauli un Mēnesi un bloķē gaismas piekļuvi Mēnesim. Kad tas notiek, Mēness virsma iegūst sarkanīgu nokrāsu, nevis pilnīgi tumšu. Pilnīgi aptumšotā Mēness sarkanās krāsas dēļ to šajā periodā sauc par Asins Mēnesi.

Šī aptumsuma laikā Mēness atradīsies priekšpusē, padarot to ārkārtīgi lielu. Tas tuvosies pēc iespējas tuvāk Zemei, un tā izmērs būs nedaudz lielāks nekā parastā Pilnmēnesī. Pie maksimālā aptumsuma šķietamais diametrs būs 0,567 °, kas ir par 6,7% vairāk nekā vidēji.

Šo fenomenu sauc par Supermēnesi. Šī diena nesaraujami saistīta ar ūdens stihiju. Ezotēriķi uzskata, ka šajā dienā pat krāna ūdenim piemīt maģiskas spējas. Tieši tādēļ šamaņi un ekstrasensi izmanto šo dienu maģiskiem ūdens rituāliem. Runā, ka šis ūdens spēj dziedēt.

COMMENTS

Pievienot komentāru