Nekad nepiedāvā cilvēkiem palīdzību šajās 5 situācijās

Palīdzēt apkārtējiem – brīnišķīgi! Bet kā ikvienā lietā, zini mēru.

Kad gaidi kaut ko pretī.

Palīdzībai jābūt nesavtīgai. Lai cik maza vai liela nebūtu palīdzība, tas nenozīmē, ka šim cilvēkam būtu jābūt tev parādā līdz dzīves beigām.

Vēlme palīdzēt nedrīkst rasties aprēķina dēļ, ka cilvēkam būs jādara kaut kas pretī nākotnē.

Tev šķiet, ka tevi vienkārši izmanto? Tevi kaitina tas fakts, ka cilvēks, kuram reiz palīdzēji neuzskata, ka ir tev parādā? Ir pienācis laiks pārskatīt savus motīvus, kāpēc tu palīdzi cilvēkiem kopumā.

Kad cilvēkam nav vajadzīga tava palīdzība.

Reizēm ir ļoti skumji redzēt, kā cilvēks cenšas no visa spēka, bet neko nevar izdarīt. Viņš nekādi nevar atrisināt problēmu, kuru tu (pēc tavām domām), esi spējīgs atrisināt īsā mirklī. Tomēr, ja draugam nav vajadzīga tava palīdzība, nav vajadzība uzstāt.

Mēs varam palīdzēt tikai tiem, kam tas ir nepieciešams. Kad cilvēks atrodas stresa stāvoklī, labāk neiejaukties ar padomiem, turklāt nelūgtiem. Tā var situāciju padarīt tikai vēl sliktāku, un tavs draugs pārdzīvos vairāk.

Kad palīdzība var kļūt tev pašam par problēmu.

Pieņemsim, ka tev ir ieplānota svarīga tikšanās un nav laika, lai satiktos ar draugu. Tomēr viņš ļoti lūdz atbraukt un paskatīties viņa jauno biznesa piedāvājumu un izteikt savas domas. Vai, pieņemsim, tu slikti jūties. Tev zvana radinieks un lūdz atbraukt pie viņa, jo viņš ir saaukstējies.

Nu ko… Visās šajās situācijās būtu pilnīgi normāli, ja tu savas vajadzības liktu pirmajā vietā un atteiktu palīdzību. Tavai dzīvei un karjerai nav jācieš no tā, ka tu esi pieradis citu cilvēku vajadzības uzskatīt par svarīgākām nekā savas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru