“Pēdējais valsis” “The Last Waltz”

2019.gada 17. un 25. janvārī Splendid Palace būs iespēja noskatīties dokumentālo filmu “Pēdējais valsis” par leģendāro personību kino pasaulē un mūzikā – komponistu Oļegu Kravajčuku. Filma tika demonstrēta un apbalvota starptautiskajos festivālos:

Maskavas starptautiskajā festivālā, “Logs uz Eiropu” («Īêķī ā Åāšīļó») un “Flahertiana” («Ōëàýšņčàķà»), 2017.gadā tika apbalvots ar kino kritiķu un kino preses prēmiju “Baltais zilonis” («Áåëūé ñëīķ»). Rīgā filmas pirmizrāde notika filmu festivāla “Artdocfest”, kura ietvaros filmas producents Staņislavs Jeršovs saņēma īpašo atzinību, bet skatītāji ļoti silti novērtēja pašu filmu.

Rīgā filmu izrāde notiks sadarbībā ar kinoteātri “Splendid Palace”, kultūras āģentūru “Crea Promotion” un producenta aģentūru no Krievijas “Êčķī&Ņåàņš”. Pēc filmas būs diskusija par filmu ar režisoru un scenārijas autori – Jūliju Bobkovu.

Komponists Oļegs Karavaičuks dodas savā pēdējā pastaigā pa vasarnīcu ciematu Komarovu, kas atrodas Pēterburgas pievārtē. Te mitinājušies un atdusas zudušā laikmeta inteliģences pārstāvji, te viņš aizvadījis visu savu dzīvi un radījis lielāko daļu no mūzikas. Ekscentriskā un ģeniālā komponista-vientuļnieka pēdējais sacerējums ir “Komarovas valsis”, kas šajā filmā tiek atskaņots pirmo reizi. Šīs ir mākslinieka atvadas, viņa vēstījums un atgādinājums par mūžīgajām vērtībām – mīlestību pret neskarto dabu un cilvēku.

*Filma krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Krievija, 2017

Garums: 1 st. 20 min.

Dokumentālā filma

Režisore un scenārija autore: Jūlija Bobkova

Idejas autors: Oļegs Karavaičuks

Operatori: Sergejs Lando, Aleksandrs Fiļipovs, Marija Jevtejeva, Andrejs Anaņins

Skaņu režija: Boriss Aļeksejevs, Jevgenijs Gorjainovs, Gaļina Sivere

Producenti: Staņislavs Jeršovs, Sergejs Šumakovs

Producēts Studija «Īñņšīā» kopīgi ar Fondu «Êčķī&Ņåàņš»

Pirmizrāde Kinoteātrī “Splendid Palace” 17.janvārī plkst. 19.00! Un 25. janvārī plkst. 19.00 īpašais seanss ar radošo grupu.

Informācija par filmu –

http://www.splendidpalace.lv/lv/movies/view/3383

FB pasākums –

https://www.facebook.com/events/281602149221294/

Filmu izrādes organizators:

SIA “CREA Promotion”

E-mail: [email protected]

Tel.: +371 27523239

www.creapromo.com

Pievienot komentāru