Pietiek ar cītīgu roku mazgāšanu un dezinficēšanu. Eksperts stāsta, kā samazināt vīrusa saslimšanas risku

Viena no populārākajām metodēm cīņā ar koronavīrusa izplatību pasaulē ir medicīnas maskas. COVID-2019 kāpums ir pacēlis pieprasījumu pēc šī individuālā aizsardzības līdzekļa tik augstu, ka vairākās valstīs ir izveidojies to deficīts.

Turklāt speciālisti uzsver, ka masku efektivitāte cīņā pret slimību ir apšaubāma. Pie šāda viedokļa, īpaši, pieturās  Šaritē- Berlīnes Universitātes slimnīcas, higiēnas institūta vadītāja Petra Hastmajere.

Speciāliste norāda, ka visefektīvākais veids, kā cīnīties ar koronavīrusu ir regulāra un rūpīga roku mazgāšana. Gadījumā, ja pieeja ūdenim ir problemātiska, eksperts rekomendē lietot jebkādus dezinfekcijas līdzekļus.

Ir svarīgi, lai antiseptiskais līdzeklis būtu visās sabiedriskajās vietās pieejams, jo ne vienmēr cilvēkiem savs ir līdzi. Diemžēl arī ūdens ne vienmēr ir pieejams.

Pēc eksperta domām, attiecībā uz sejas maskām:  “medicīnas darbiniekiem ir vajadzīgas maskas, jo viņiem ir jāpasargā sevi saskarē ar pacientiem, taču mums visiem nav jēgas skriet maskās.”

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru