Šis ir vienīgais grēks ko Dievs nekad nepiedod. Par vai pret?

Par šo grēku ir publicēts daudz rakstu, kas var maldināt lasītāju. Iepazīstoties ar publikācijām par šo tēmu, cilvēks, kurš nav izgājis katehēzi (apguvis kristietības pamatus), patiešām var nodomāt, ka ir grēks, kas nekad un nekādos apstākļos netiks piedots cilvēkam, kurš ir grēkojis.

Kādi ir maldi?

Maldirodas mūsu apziņā, kad, lasot fragmentu no Mateja evaņģēlija, mēs sākam domāt, ka ir tāds grēks, kuru nevar izpirkt pat ar nožēlu.

Kāda ir patiesība?

Patiesība ir tāda, ka patiešām ir kāds ļoti nopietns grēks, ko Tas Kungs piedod tikai pēc sirsnīgas grēku nožēlas.

Kāds ir šis nopietnais grēks?

Tāpēc es jums saku: Katrs grēks un zaimi cilvēkiem tiks piedots; bet zaimi pret Garu netiks piedoti.Un ja kāds sacīs vārdu pret Cilvēka Dēlu, tam tiks piedots, bet kas runās pret Svēto Garu, tam netiks piedots ne šinī, ne nākošajā pasaulē. (Mateja evaņģēlijs 12:31-32)

Kā mēs redzam, tas ir zaimošanas grēks pret Svēto Garu.

Kāda ir grēka būtība un kā no tā izvairīties?

Grēka būtība ir tāda, ka cilvēks ar dēmonisku spītību iebilst pret patiesību un viņu nepārliecina neviens arguments.

Kā piemēru var minēt Aleksandrijas prezbitera Ārijas [ap 250.–336. gadu] ķecerību, kurš, balstoties uz savu augstprātību, oratorisko talantu un retorikas mākslu, apgalvoja – tā kā Tēvs bija pirms Dēla, Dievu nemaz nevar saukt par Tēvu, iekams tam nav radies Dēls.

Lai gan Kristus tiekot saukts par Dievu, viņš tomēr neesot patiess Dievs. Ārijs noliedza Dieva Dēla mūžīgo eksistenci, uzskatīdams, ka viņa pastāvēšana atkarīga tikai no Tēva gribas, kurš pirms laika sākuma no nekā radījis Vārdu. Viņš noliedza arī to, ka Jēzum bijusi cilvēka dvēsele, bet aizstāja to ar Logosu – dievišķo Vārdu.

Ārija neatlaidīgā Svētā Gara zaimošana beidzās ļoti slikti. Viņa dzīve nenoslēdzās ar mierīgu un cieņpilnu nāvi, viņš aizgāja mūžībā neglītā veidā, noslīkstot notekbedrē sabiedriskajā tualetē Aleksandrijā.

Lasi vēl: Kāpēc bērniņi dzimst alkoholiķiem, bet labi cilvēki dažkārt netiek pie bērniņa? Bērna dvēsele var kļūdīties vecāku izvēlē

Kā izvairīties no grēka? Domā, ko runā, un neuzskati, ka tev ir tiesības uz galīgās patiesības paušanu.

Bet – ja tomēr esi sagrēkojis, grēku nožēla ir obligāti jāveic grēksūdzē. Ja tas netiek darīts, tad pats Kungs Jēzus Kristus mūs ir brīdinājis par sekām.

Avots:

zen.yandex

COMMENTS

Pievienot komentāru