Tagad viss būs citādāk… Vai ir vērts piedot krāpšanu?

Grūti iedomāties, cik bieži simtiem pāru tur viens otru aizdomās par krāpšanu, un desmitiem skandālu attīstās greizsirdības dēļ. Bet ko darīt, ka krāpšana tiešām notikusi? Pamēģināsim tikt skaidrībā.

Lai kā tu nepārdzīvotu, un, lai kādos vārdos nenosauktu savus partnerus, jāsaprot viens – ikvienai krāpšanai ir iemesls. Bieži krāpjot, mēs cenšamies tādā veidā apmierināt mūsu vajadzību pēc tuvības caur seksuālu kontaktu un izteiktu flirtu.

Un tieši pretēji, kad mums ir grūti būt ar kādu kopā, mēs cenšamies no viņa aizbēgt un arī piekrāpjam partneri. Psiholoģijā to sauc par atkarību – kad ļoti gribās tuvību no vienas puses, bet no otras puses ir bailes būt atkarīgam no partnera. Kad bērnam bērnībā nedod pietiekami daudz brīvības un pārāk viņu kontrolē, viņš var izaugt ar tendenci krāpt.

Otrs dziļais iemesls – haotiska vecāku klātbūtne bērnu dzīve un to trūkums, kas vienmēr ir bijis sāpīgi. Kad cilvēkam tuvība asociējas ar šīm traumatiskām atmiņām un negatīvām sajūtām, viņš izlemj no tā bēgt, kas nereti noslēdzas ar partnera krāpšanu, lai izvairītos no sāpēm.

Vīrietis, kuru bērnībā ļoti kontrolēja un nomāca māte, izvēlēsies nospiedošu, ļoti gādīgu sievieti. Ar laiku viņam nepaliks personiskā telpa un viņš centīsies izrauties no sievas kontroles. Uz savu sievieti viņš izspēlēs tos scenārijus, kurus nespēja atrisināt ar māti bērnībā.

Sievietēm krāpšana var būt veids kā iegūt mīlestību, kuru viņas bērnībā nepietiekami ieguva no tēva. Kad viņas iestājas seksuālās attiecībās ar vīrieti, viņām tas saistās ar rūpju un mīlestības izrādīšanu. Šādas meitenes ļoti bieži krāps, jo arvien meklēs arvien vairāk šo mīlestību, bet nekad negūs pietiekoši.

Galvenie krāpšanas iemesli

Vīrieši bieži krāpj, jo viņiem parādās “interese” pret sievieti. Kad sava sieviete jau ir labi zināma un neko jaunu viņā nevar ieraudzīt, iestājas garlaicība un parādās savas vīrišķības zaudēšanas sajūta. Atrodot intereses objektu, vīrietis var realizēt savu interesi, iekarot.

Kad attiecībās ir daudz spriedzes, nemitīgi skandāli un strīdi, un viens no partneriem to nevar izturēt, viņš meklēs citas attiecības, kurās viņš var būt mierīgs.

Ja pāris nerunā, neapspriež savas vēlmes un prasības, neaizstāv savas robežas, tad krāpšana ir neizbēgama.

Kas vainīgs pie krāpšanas un ko darīt?

Ja attiecību vērtība vienam no partneriem ir ļoti zema, var gaidīt krāpšanu.

Ja tu apdomā visu piedot un aizmirst, pārliecinies, ka tavam partnerim nav zemi morāles standarti. Cilvēki ar amorālu uzvedību, kas nedaudz līdzinās narcisiem vai sociopātiem, izmantos otru cilvēku, nedomājot par viņa jūtām. Pat pie pašas mazākās vēlmes dažādot savu seksuālo dzīvi, viņi “ies pa kreisi”.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru