Tieši šīs lietas izrādās pašas bīstamākās tavā dzīvoklī. Es pat iedomājusies nebūtu!

Ja tu esi pārliecināts, kā parzini pašu mazāko sava nama nostūri, mēs tomēr iesakām izlasīt šo rakstu.

Mūsdienu cilvēks riskē burtiski uz katra soļa, pat savā dzīvoklī tu nevari būt drošs par savu drošību. Mēs esam apkopojuši visbiežāk sastopamos riska faktorus.

17 nāvīgi bīstamas lietas tavā dzīvoklī

  1. Vinila tapetes

Tās ir skaistas, tās ir viegli pielīmēt un tās var mazgāt, bet polivinilhlorīds, kas tapetei piešķir šādas īpašības, negatīvi ietekmē plaušas, aknas, izraisa migrēnas, nelabumu un pat vēzi.

  1. Linolejs

Šis populārākais grīdas segums satur toksiskus sveķus, ksilolu, toluolu, kas izraisa acu kairinājumu, ādas slimības un nervu traucējumus.

  1. Lamināta grīdas segums

Arī šis ir iecienītsgrīdas segums. Tomēr tas ir bīstams, jo satur formaldehīdus, kas traucē gremošanas un nervu sistēmai, provocē alerģiju un bronhiālo astmu. Izvēloties, jums jāpievērš uzmanība klasei: E0 – ideāls, E1 – pieļaujams, E2 un augstāks – labāk to neņemt.

  1. Matrači un mīkstās mēbeles

Parasti audumu, ar ko pārklāj mīkstās mēbeles un matračus piesūcina ar speciāliem pretaizdedzinātājiem (visbiežāk polibromētiem difenilēteriem (PBDE)), kas izraisa vairogdziedzera slimības, pasliktina spermas kvalitāti un uzkrājas mātes pienā ar krūti barojošām mātēm. Zinātnieki uzstāj uz šo vielu aizliegšanu.

  1. Gulta

Gultas ērces bieži vien rodas pakaišos; šie mikroskopiskie parazīti bieži izraisa alerģiju. Lai pasargātu sevi, tev regulāri jāmaina gultas veļa un jāmazgā spilveni un segas vismaz 60 grādu temperatūrā.

  1. Jauns paklājs

Toksiska ir līme, ko izmanto sintētisko paklāju pamatnei. Ja paklājam ir asa nepatīkama smaka, tas vispirms vairākas dienas jāvēdina uz balkona un tikai pēc tam jānovieto viesistabā.

  1. Aizkars vannas istabā

Siltās, mitrās telpās aktīvi attīstās baktērijas un sēnītes, kas izraisa dažādas slimības. Aizkari regulāri jāmazgā, lai tie kalpotu ilgāk un periodiski mainītos.

  1. Lāzera printeris

Darbības laikā mazākās krāsas daļiņas nokļūst gaisā, un pēc tam nosēžas plaušās. Nedrīkst stāvēt printera tuvumā, kad tas drukā, un neaizmirsti vēdināt telpu, lai nekaitētu savam ķermenim.

  1. Naftalīns

Šī viela, kuru mūsu vecmāmiņas izmantoja kožu apkarošanai, nesen tika aizliegta, taču dažreiz to var atrast pārdošanā. Saindēšanās ar naftalīnu ir pilnīgi iespējama, vienkārši kārtojot vecu skapi nelielā telpā, kas nav vēdināta.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru