Tieši šīs lietas izrādās pašas bīstamākās tavā dzīvoklī. Es pat iedomājusies nebūtu!

  1. Dihlofoss

Populārākais kukaiņu iznīcinātājs mājā. Esi uzmanīgs un labi vēdini telpas, pretējā gadījumā tu riskē noindēties kopā ar prusakiem.

  1. Gaisa atsvaidzinātājs un tīrīšanas līdzekļi

Etilēnglikols un terpēni, kas ir ierasta sastāvdaļagaisa atsvaidzinātājos un tualetes un izlietnes tīrīšanas līdzekļos, ir kaitīgi. Pie tīrīšanas atceries lietot cimdus un vēdināt tualeti un vannas istabu.

  1. Azbests

To plaši izmanto būvniecībā, piemēram, šīfera jumtu segumiem. Bīstamība slēpjas putekļos – azbesta daļiņas nonāk plaušās un paliek tajās mūžīgi, izraisot dažādas slimības, tostarp vēzi. Griežot azbestcementa plāksnes, ir nepieciešams valkāt respiratoru, un iekštelpās mēģiniet iztikt bez plāksnēm vispār.

  1. Pelējums

Tas dienā rada miljardiem sporu un elpojot nonāk cilvēka ķermenī. Astma, pneimonija, izsitumi uz ādas, kuņģa darbības traucējumi, galvassāpes, asiņošana no deguna – tas ir nepilnīgs slimību saraksts, kas provocē pelējums.

  1. Svina krāsas

Viņas izskatās lieliski un kalpo ilgu laiku, bet, tiklīdz parādās plaisas, svina savienojumi sāk izdalīties, kas ietekmē centrālo nervu sistēmu, asins šūnas, smadzenes un nieres. Visvairāk ietekmē grūtnieces un bērnus.

  1. Dzīvsudraba termometri

Tie ir bīstami, jo tos ir viegli salauzt. Dzīvsudraba bumbiņas gandrīz neiespējami pilnībā savākt, tas nozīmē, ka metāls iztvaiko un lēnām nokļūst ķermenī. Telpu tīrīšanai labāk ir piezvanīt speciālistiem un nekādā gadījumā nevākt dzīvsudrabu ar slotu vai putekļsūcēju. Pērc elektronisku termometru, bet dzīvsudraba termometru labāk noliec tālu prom.

Lasi vēl: Metode, lai īstenotos vēlēšanās no Volfa Mesinga

  1. Bērnu rotaļlietas

Plastikā esošie ftalāti pēc struktūras ir līdzīgi sieviešu dzimumhormona estrogēnam un nelabvēlīgi ietekmē zēnu agrīno attīstību, savukārt pieaugušajiem tie samazina vīriešu dzimuma hormona testosterona ražošanu.

  1. Plastmasas pudeles

Satur kaitīgo vielu bisfenolu A, no šādām pudelēm nav ieteicams dzert ūdeni, mājās var uzstādīt filtru, un ūdeni ņemt līdzi metāla kolbā vai plastmasas pudelē ar uzrakstu “bez bisfenola”, “bez BPA” vai “0% BPA”. Daudzās valstīs šī viela jau ir aizliegta, bet citās tā nekādā veidā netiek kontrolēta.

Avots:

interesno

COMMENTS

Pievienot komentāru