Vieglā biezpiena torte ar kivi bez cepšanas. Piemērota arī slaidās līnijas ievērotājiem

Sastāvdaļas:

cepumi (vēlams “Jubilejas”) – 200 gramu

sviests – 100 gramu

vājpiena biezpiens – 500 gramu

saldais 30% krējums – 250 mililitru

granulēts cukurs – 100-200 gr + 2 ēdamkarote

5 kivi + 2 kivi rotāšanai

citronu sula – 2 ēdamkarotes

želatīns – 30 gramu (3 ēdamkarotes ar kaudzi) + 5 grami (½ ēdamkarotes)

Pagatavošana:

Vienā glāzē ieberam 30 gramu želatīna un ielejam 200 mililitru ūdens, citā glāzē ieberam 5 gramus želatīna un ielejam 100 mililitru ūdens. Ļaujam uzbriest uz laiku, kāds norādīts uz iepakojuma.

Salaužam cepumus, ieliekam tos blenderī vai virtuves kombainā un sasmalcinām drupatās. Izkausējam sviestu, pievienojam sasmalcinātoscepumu un labi samaisām.

Ieliekam masu cieši noslēdzamas formas dibenā, izlīdzinām un labi sablīvējam. Liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.

Bļodā ieliekam 5 kubiņos sagrieztus kivi, pieberam 100-200 gramu cukura atkarībā no biezpiena skābuma vai tavas gaumes, pievienojam 1 ēdamkaroti citrona sulas un 30 gramu uzbriedināta želatīna. Nepārtraukti maisot, uzkarsējam uz lēnas uguns vai ūdens vannā līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis.

Atdzesējam līdz siltam stāvoklim. Sakuļam biezpienu ar mikseri. Biezpienam pievienojam želatīna maisījumu ar kivi, samaisām. Saputojam atdzesētu saldo krējumu stingrās putās.

Biezpiena masai pievienojam putukrējumu un kārtīgi samaisām. Uz cepumu pamatnes uzlejam biezpiena masu un vismaz uz 4 stundām liekam ledusskapī sacietēšanai.

Pēc vēlēšanās kūkas virsmu var dekorēt ar kivi želejā. Želejai: liekam bļodā 5 gramu uzbriedināta želatīnu, 2 ēdamkarotes granulēta cukura, 1 ēdamkaroti citronu sulas un nepārtraukti maisot, uzkarsējam uz lēnas uguns vai ūdens vannā līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis.

Lasi vēl: Kā stāvs, kurā tu dzīvo, ietekmē tavu enerģētiku. Numerologi atklāj pārsteidzošas lietas!

Atdzesējam līdz siltam stāvoklim. Sagriežam kivi šķēlēs, uzliekam uz tortes virsmas un uzlejam želeju. Turam ledusskapī līdz želeja ir pilnībā sasalusi.

Tortes malas vardekorēt ar sasmalcinātām pistācijām. Pasniedzam atdzesētu.

Labu apetīti!

Avots:

daybook

Pievienot komentāru