Viltus ziņu portālu uzturētāju Endziņu patur apcietinājumā

Rīgas apgabaltiesa piektdien, 7.septembrī, nolēma paturēt apcietinājumā augusta nogalē aizturēto viltus ziņu portālu uzturētāju Niku Endziņu, raksta lsm.lv.

Visiem jau ir kļuvis zināms, ka viltus ziņu veidotājs Niks ir aizturēts. Nekādus komentārus ne Endziņš, ne viņa advokāte nesniedza. Simtiem cilvēku šiem viltus rakstiem noticēja.

Tagad drošības līdzekli varēs pārskatīt pēc diviem mēnešiem, ja nemainīsies lietas apstākļi un policija nelūgs mainīt drošības līdzekli ātrāk.

Policija augusta nogalē par viltus ziņu izplatīšanu, kā rezultātā rupji traucēts sabiedriskais miers un vairāku uzņēmumu un valsts iestāžu darbība, aizturēja 21 gadu vecu jaunieti, kurš ir organizējis nepatiesu ziņu izplatīšanu. “Re:Baltica” iepriekš vēstīja, ka šīs viltus ziņas izplatīja mūziķa Nika Endziņa portālu tīkls. Viņam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, raksta lsm.lv

Lasi vēl: Vārda nozīme: Juris

Policija secināja, ka kopumā internetā atrodamas vismaz septiņas analoģiska satura interneta vietnes, – tv-play.lv; neticams.net; redzams.lv; redzams.net; kasjauns.net; parvisu.net; atklats.com – kuras uztur personu grupa ar mērķi dalīties ar vietnēs izvietotajām viltus ziņām sociālajos tīklos, tādējādi apzināti maldinot sociālo tīklu lietotājus un ievilinot viņus apmeklēt šīs viltus ziņu lapas.

Avots:

Pievienot komentāru