Vīrs naktī pieķēra kaimiņa sievu savā šķūnī kopā ar zirgu. Saprotot, kas šeit notiek, viņam aptrūkās vārdi

Dažreiz dzīve sagādā ļoti negaidītus pārsteigumus, un tie ne vienmēr ir saistīti ar cilvēkiem. Šajā stāstā parasts ciema puisis Aleksejs bija liecinieks kaut kam neparastam, kas viņu visvairāk pārsteidza, tas bija fakts, ka viņa drauga sieva un zirgs tajā piedalījās.

Šis rīts sākās kā parasti. Aleksejs piecēlās pulksten 5 no rīta un nekavējoties devās strādāt pie lopiem. Gailis jau pilnā skaļumā bļāva savu rīta dziesmu un aicināja ciema iedzīvotājus mosties un strādāt. Viņa mīļais zirdziņš gaidīja saimnieku viņa šķūņa vietā, viņš gribēja pēc iespējas ātrāk doties uz ganībām un izbaudīt ilgi gaidīto zāli.

Aleksejs paveica visus darbus un devās pie viņa. Paņēmis zirgu pie iemauktiem puisis devās uz kalnu netālu no ciemata. Tajā brīdī viņu apturēja kaimiņš, kurš pēkšņi atvēra savas mājas durvis.

– Klausies, vai tu paņemsi arī manējo? Šobrīd esmu aizņemts, bet man jāved viņš ganos. Piesien kaut kur tuvumā, un tad es viņu pārcelšu citā vietā, labi?

Aleksejs neiebilda. Viņam to nemaz nebija grūti izdarīt. Paņēmis kaimiņa zirgu, viņš devās ceļā. Jau kalnā viņš piesēja savu un savu kaimiņa zirgu pie koka pie strauta, lai būtu ērti ēst zāli un varētu padzert ūdeni.

Lasi vēl: ”Vācies prom no šejienes, dzērāj!”, viņa kliedza uz opīti, bet kad es uzzināju visu stāstu, man asaras ritēja pār vaigiem

Vakarā es atgriezos. Sāka satumst. Izskatās, ka kaimiņš atkal nevarēja parūpēties par savu zirgu, jo tas vēl ganījās turpat kur bija. Aleksejs paņēma savu zirgu un devās mājās. Tajā brīdī viņš saprata, ka kaimiņš tiešām ir aizņemts, jo nevar pat atnākt uz ganībām pakaļ savam mājlopam.

Bija pienākusi nakts. Tad puisis pamodās no dīvainas skaņas, kas nāca no pagalma. Viņš izgāja pagalmā un ieraudzīja, ka viņa šķūnī iedegas gaisma, visticamāk, tas bija lukturītis. Zaglis – viņš nodomāja un devās taisni uz turieni, ņemot līdzi lielu, cietu nūju.

Tomēr šķūnī viņu gaidīja pavisam cits skats. Tur bija kaimiņiene halātā, viņa bija blakus zirgam, uzmanīgi glāstīja tā muguru.

– Kas šeit notiek? – puisis nesaprata, berzēdams acis.

Viņš redzēja kaut ko dīvainu blakus meitenei..

– Eh,  tu sajauci savu zirgu ar mūsu zirgu. Mūsu skaistule ir gaidībās. Redz, jau kumeļš piedzimis!

Tad Aleksejs uzreiz pamodās, saprotot, kas notiek. Kad viņš ieraudzīja šo mazo radību blakus zirgam, viņš palika ar vaļā muti.

Jā, nebija ļoti viegli sajaukt viņa zirgu ar Alekseja zirgu, jo abi bija ļoti līdzīgi. Tomēr, visticamāk, Aleksejs bija vienkārši pārāk noguris, tāpēc nepievērsa uzmanību. Lai arī kaimiņš pat vēlā stundā nebija savu zirgu paņēmis no ganībām, jo esot bijis pārāk aizņemts ar mājasdarbiem.

COMMENTS

Pievienot komentāru