102 gadus veca ome ir izlēkusi ar izpletni un kļuvusi par pasaules vecāko izpletņlēcēju

Ja jūs joprojām uzskatāt, ka vecumdienās pilnīgi noteikti nav nekā iepriecinoša, tad vienkārši paskatāties uz šo vecmāmuļu. Irēna O`Šī kļuva par pašu vecāko izpletņlēcēju pasaulē, kad savu 102 gadu un 194 dienu vecumā uzdrošinājusies izlēkt ar izpletni.

Lēcienu no 4,3 km augstuma Irēna O`Šī veica kopā ar instruktoru.

Līdz šīm par vecāko izpletņlēcēju tika uzskatīts Kenets Meijers, kas izpildīja lēcienu 2017. gadā, būdams 102 gadus un 172 dienas vecs.

Pirms10 gadiem no amiotrofiskās bilaterālās sklerozes jeb Lū Gerīga slimības mirusi Irēnas meita. Pēc šī notikuma sieviete nolēma informēt citus par šo slimību un uzsākusi līdzekļu vākšanu cīņai ar to.

Aiziet!

Tas bija kundzes trešais lēciens ar izpletni, pirmo viņa ir īstenojusi savā apaļajā 100 jubilejā 2016. gadā.

Kā teikts videoierakstā, Irēna kopā ar instruktoru veica ideāli mīkstu piezemējumu.

Lasi vēl: Kāpēc vīrieši aiziet? 5 galvenās kļūdas, ko pieļauj 80% sieviešu

Tomēr ir arī kāda darvas karote.  Neskatoties uz pasaules rekorda uzstādīšanu, Ginesa rekordu grāmata atteicās reģistrēt Irēnu kā pašu vecāko izpletņlēcēju pasaulē. Lai arī atteikuma iemesli netiek skaidroti, izdevums „BusinessInsider” vēsta, ka organizācijā pastāv noteikta rekordu labošanas pieteikumu iesniegšanas un izskatīšanas kārtība, pirms kāds vispār gribēs kaut ko tādu darīt.

Ļoti ceram, ka Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji tomēr pārdomās un ierakstīs Irēnas vārdu savās lappusēs.

Avots:

4tololo

COMMENTS

  • <cite class="fn">Aleksis</cite>

    drosmīga omīte! es jau kuro gadu pārskatu visādus lekšanas variantus šeit: https://www.davanuserviss.lv/lidojumi/leciens-ar-izpletni skatos, ka ir opcijas lēkt ar instruktoru, papildus izvēlēties video ierakstu, bildes, lai paliek atmiņā,bet kā pārvarēt bailes? Vai ir kādspiedzīvojis šīs izjūtas – kā ir? Kādas ir sajūtas un emocijas pirms un pec lēciena? Ja bija bailes – vai tās paralizēja vai tomēr bija forši tās pārvarēt?

Pievienot komentāru