5 frāzes, kas būtu biežāk jāsaka saviem tuviniekiem kamēr viņi ir šai saulē

Kā jūs izrādāt savas jūtas?

Daži cilvēki vadās pēc principa: „Priekš kam es teikšu, ja tu tāpat visu zini?”

Tomēr vārdi ir diezgan svarīga dzīves sastāvdaļa. Vārdi spēj ārstēt, samīļot vai arī sāpināt. Mūsu tuviniekiem ir svarīgi dzirdēt no mums mīlestības vai atbalsta vārdus. Lūk, tikai dažas frāzes, kuras jums vajadzētu teikt biežām tiem, kas jums ir patiesi dārgi.

 „Tu man esi vajadzīgs/vajadzīga”

Mūsdienās visi grib izskatīties stipri un neatkarīgi. Visai bieži mums ir bail atzīties savās pieķeršanās, jo tā šķiet vājuma pazīme. Taču patiesībā tajā nav nekā slikta. Atzīties savā vajadzībā pēc otra cilvēka ir pilnīgi normāli. Spēcīga emocionāla saikne attiecībās ir neatņemama laimīgās dzīves sastāvdaļa. Nevajag baidīties runāt par to, cik svarīgi jums ir jūsu mīļie vai tuvinieki.

„Tu man daudz nozīmē”

Tuviniekiem ir svarīgi just jūsu uzmanību. Saprast, ka jums nav vienalga, kas ar viņiem notiek. Nebaidāties teikt cilvēkam, cik dārgs viņš jums ir, vai lieko reizi pajautāt, vai viņam viss ir kārtībā. Lieciet sajust, ka jūs viņus novērtējat.

„Esmu tev līdzās”

Saka, ka aiz katra dižena vīra stāv tikpat dižena sieviete. Ir grūti sasniegt kaut ko, ja nav atbalsta. Bet ar drošu aizmuguri un atbalstu viss kļūst iespējams. Dalība jums tuvu cilvēku dzīvēs ir ļoti svarīga. Viņiem gribas zināt, ka uz jums var paļauties un ka grūtajā brīdī jūs būsiet blakus. Palīdziet tad, kad tas ir nepieciešams. Jūsu palīdzība un atbalsts var izrādīties nenovērtējami.

„Pateicos tev”

Nevajag uztvert kāda rūpes un mīlestību kā pašsaprotamu parādību. Jo cilvēks tērē savu laiku un spēkus, lai tikaijums būtu labi. Sieviete cītīgi strādā pie mājīgas atmosfēras, tīrajām grīdām un garšīga ēdiena. Vai tiešām rūpes par jums vai palīdzības grūtajā brīdī nav pelnījušas pateicības vārdus? Ir svarīgi būt pateicīgam par visu, ko jūsu labā dara tuvinieki. Un neaizmirst viņiem to pateikt.

„Es lepojos ar tevi”

Reizēm mēs uztveram citu veiksmi kā pašsaprotamu lietu. Un aizmirstam, ka mūsu tuviniekiem ir nepieciešama viņu nopelnu atzīšana. Savlaicīgi pievērsiet tam savu uzmanību un slavējiet viņus par sasniegumiem. Pat vismazākām uzvarām ir liela nozīme. Sirsnīgas uzslavas nekad nemēdz būt liekas. Pievērsiet uzmanību tam, cik liels malacis ir šis cilvēks un cik daudz viņam ir izdevies panākt.

Lasi vēl: Par to, cik ļoti mātes pārdzīvo par saviem bērniem

Novērtējiet savus tuviniekus. Biežāk sakiet viņiem mīlestības, atbalsta un pateicības vārdus. Taču neaizmirstiet arī par atbilstošu rīcību. Bez tā vārdiem nav nozīmes. Lai apkārtējie jūt jūsu mīlestību pret viņiem. Bet attiecības kļūst stipras un sirsnīgas.

Avots:

zerkalo

Pievienot komentāru