5 lietas, kuras obligāti jātur pēc iespējas tālāk no bērniem. Ņem to vērā, citādi sekas var būt traģiskas!

Katrā mājoklī ir sadzīves lietas, kas apdraud bērnu drošību. Vecākiem tās ir jātur pēc iespējas tālāk no saviem mazuļiem, kuri ziņkārīgi ņem rokās visu, ko ierauga, lai šī interese nepārvērstos traģēdijā.

Veļas mazgāšanas kapsulas

Ja šādas kapsulas lieto mājoklī, kurā mitinās mazs bērns, tās ir jāuzglabā pašos augšējos plauktos. Šīs mazās “lietiņas” ir ļoti līdzīgas konfektēm krāsainos iesaiņojumos, tāpēc piesaista bērna uzmanību. Iepazīšanās ar šādiem “saldumiem” bērnam var beigties traģiski, tāpēc glabā šīs kapsulas iespējami tālākā vietā un nodrošini, lai tās nenokļūst rokās tavam zinātkārajam mazulim, kurš iepazīst pasauli.

Elektroniskā cigarete

Par bērnu zinātkāri var izstāstīt veselus stāstus. Ja mazulis ierauga, ka tētis smēķē elektronisko cigareti, viņš no visa spēka sauc: “Dod!”

Tētis, protams, atsakās izpildīt šo prasību. Bet, kad tēva nav blakus, bērns atrod šo “rotaļlietu” un arī ieliek to mutē – tāpat kā tētis, neapzinoties, ka tā ir bīstama viņa veselībai. Tev nevajadzētu izaicināt likteni, labāk nolikt šādas lietas pēc iespējas tālāk no bērna. Un ne tikai elektroniskās, bet arī tradicionālās cigaretes.

Roku dezinfekcijas līdzeklis

Pašlaik dezinfekcijas līdzekļi ir kļuvuši par labākajiem sabiedrības “draugiem” – cilvēki tos lieto, lai pasargātu sevi un citus no vīrusa. Bet neaizmirsti, ka pēc izmantošanas tev ir jāpaslēpj šie līdzekļi no bērniem – pretējā gadījumā viņi var mēģināt tos pagaršot, domājot, ka tas ir minerālūdens.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru