9 pazīmes, ka cilvēks cieš no alkoholisma. Problēma nopietnāka nekā liekas

Atkarībā no alkohola cilvēki arī saskaras ar socializācijas problēmu. Tas nelabvēlīgi ietekmē saziņas loku, sašaurinot to. Un šīs ir tikai pirmās pazīmes. Alkoholisms nopietni ietekmē cilvēku veselību, kas var izraisīt nopietnas slimības. Alkohola atkarībai ir postošas sekas ne tikai lietotājam, bet arī ģimenes locekļiem un draugiem. Daži alkoholiķi patur savu alkoholoismu kā noslēpumu, bet vairums par to nekautrējas.

Lasi vēl: Katra glāze vai pudele var kļūt par pēdējo. Zinātnieki skaidro, kam kategoriski aizliegts lietot alkoholu

Tie, kuriem ir slēpta atkarība, bieži sauc par funkcionāliem alkoholiķiem. Pat ja alkoholiķis parasti var vadīt savu parasto dzīvesveidu, turpina strādāt un uzturēt attiecības, tas nenozīmē, ka nav pārmērīgas dzeršanas riska iespēju. Alkoholisms ir slimība, kas bieži noved pie nāves. Pievērsiet uzmanību saviem tuvajiem un mēģiniet savlaicīgi noteikt, vai viņi cieš no atkarības no alkohola. Jūs varat viņus izglābt.

Zemāk mēs aprakstam 9 galvenās pazīmes, kas izpaužas funkcionālajā alkoholiķī.

  1. Viņi dod priekšroku alkoholam, nevis pārtikai

Funkcionālie alkoholiķi bieži lieto alkoholu kā ēdienu. Viņi zaudē garšu parastam ēdienam, tāpēc alkohols ir labākā alternatīva. Šāda persona jau dzer vairāk nekā veselīga persona var atļauties, bet skaidrs pārtikas atteikums ir pirmā pazīme, ka nevainīgs ieradums ir kļuvis par atkarību.

  1. Retas paģiras

Regulāra alkohola lietošana palielina atkarību no spirta. Tas pastāvīgi atrodas cilvēka asinīs un nevar pilnībā atstāt ķermeni. Šī iemesla dēļ funkcionālie alkoholiķi var viegli dzert lielu skaitu dzērienu, nesaskaroties ar paģirām.

  1. Viegla aizkaitinātība alkohola trūkuma dēļ

Psiholoģiski alkoholiķi ir atkarīgi no alkohola. Viņi kļūst nemierīgi un aizkaitināmi, ja viņi zaudē iespēju atkārtoti izmantot savu iecienīto alkoholisko dzērienu. Ja viņiem tiek lūgts atturēties no tā vai viņi vienkārši nevar dzert, kad viņi vēlas, viņi kļūst nervozi, ir depresijas un diskomforta sajūta. Sedatīvas alkohola ietekmes dēļ strauja atturēšanās var izraisīt arī šādus simptomus: trauksme, roku trīce, sirdsklauves un pastiprināta svīšana.

  1. Pārmērīga lietošana

Funkcionāls alkoholiķis nav apmierināts ar vienu vai diviem dzēriena glāzēm. Viņš vienmēr pajautās/palūgs vēl vienu. Kad viņam ir iespēja dzert bārā vai ballītē, viņš tiecas to izdarīt tikpat, cik tas būtu viņa pēdējā dienā uz Zemes. Funkcionālie alkoholiķi ir izturīgi pret jebkādiem alkoholiskajiem dzērieniem, viņi attaisno sevi ar lieliem darba apjomiem, kas ir uzkrājušies, un neatsakās no alus, vīna utt.

  1. Atmiņas zudums un vāja smadzeņu funkcionalitāte

Alkohols tieši ietekmē nervu sistēmu. Atkarībā esoša persona var zaudēt apziņu vai atteikties no realitātes pēc pārmērīgasiedzeršanas. Viņš, kā likums, nepievērš uzmanību tam, kas notiek apkārt, kad viņš dzer alkoholu. Ja jūs pajautātu alkoholiķim, kas šodien notika bārā, viņš, visticamāk, nevarēs jums skaidri atbildēt, jo šādi dzērieni pasliktina atmiņu.

  1. Realitātes noliegums

Ja persona dzer alkoholu pārmērīgos daudzumos, viņš (vai viņa) nekad neatzīst problēmas pastāvēšanu. Šādi cilvēki bieži vien izvairās runāt par alkoholismu, nevēloties apspriest atkarību ar kādu citu. Viņi var kļūt aizkaitināti vai dusmīgi, ja tiek vaicāts par izdzertā daudzumu. Tāpēc pievērsiet uzmanību personas reakcijai uz šādiem jautājumiem.

Tā kā atkarīgie nevēlas zaudēt jau iemīlēto dzīvesveidu, viņi neatzīst slikto ieradumu. Viņi mēģina noliegt realitāti un turpina melot, kad viņiem tiek jautāts par to.

  1. Bezjēdzīgie pamatojumi

Funkcionālajiem alkoholiķiem vienmēr ir attaisnojums par atkarību. Viņi vēršas pie neloģiskiem iemesliem, kāpēc viņi dzer tik daudz. Piemēram, “es dzeru, jo man ir problēmas darbā,” vai: “Es vienkārši vēlos atpūsties ar draugiem.” Viņiem vienmēr ir iemesls, ja viņiem tiek uzdots jautājums par viņu atkarību. Ja kāds stāsta viņiem par riskiem dzīvojot tādu dzīvesveidu, kas noved pie nopietnām sekām, viņi atradīš pamatojumu, kas robežojas ar neracionalitati. Viņi var teikt: “Es esmu nomākts, un man vajag vēl vienu glāzi lai uzmundrinātu sevi.”

Citi var pat pateikt, ka tas viņiem garšo.

  1. Viņi slēpj alkoholu

Funkcionālie alkoholiķi parasti glabā dzērienus slēptuvēs. Viņi nevēlas, lai citi redzētu šo alkoholu un bieži dzer mājās vai birojā, izvēloties vietu, kur to neviens neredzēs. Dažiem no viņiem ir ieradums dzert automašīnā un papildināt krājumus īpašā kastē viņu biroja kabinetā. Pēc ekspertu domām, alkohola slēpšana ir galvenā alkoholisma pazīme. Tomēr regulārās ballītēs uzreiz būs pamanāms, ka viņi lieto daudz vairāk nekā citi.

  1. Izmaiņas uzvedībā

Persona, kas lielā mērā atkarīga no alkohola, izjūt asas izmaiņas garastāvoklī. Viņu uzvedība var būtiski mainīties, kad viņi dzer. Parasti maigais cilvēks pēkšņi var kļūt agresīvs vai karstgalvīgs, jo smadzenēs notiek ķīmiskās reakcijas. Viņi var arī pieņemt impulsīvus lēmumus, kamēr ir alkohola ietekmē.

Alkohola sociālais cikls laika gaitā ievērojami sašaurināsies. Ļoti bieži viņus vairs neinteresē ģimenes dzīve vai draugi. Viņu nosliece var viņus pārvērst par neuzmanīgiem un savtīgiem cilvēkiem, tāpēc citiem var šķist, ka viņiem nav emociju. Šī emocionālā letarģija ir nopietna alkohola atkarības pazīme.

Ja esat domājis, ka jūsu ģimenes loceklis vai draugs cieš no alkohola atkarības, ir svarīgi konsultēties ar ārstu. Lai efektīvi cīnītos pret to, ļoti ieteicams meklēt ekspertu palīdzību. Rehabilitācijas pakalpojumi no alkohola atkarības un speciālie centri pastāv visā pasaulē. Viņi bieži palīdz cilvēkiem atbrīvoties no atkarības un atgriezties normālā dzīvesveidā. Šie centri piedāvā efektīvas cīņas metodes: terapiju, diētu, vingrinājumus, dzīvesveida modifikācijas un daudz ko citu. Speciālisti mēģina pierādīt alkoholiķiem, ka šis ieradums kaitē viņu veselībai kopumā.

Lasot šo rakstu, jūs varat saprast, vai viens no jūsu mīļajiem cieš no alkohola funkcionālās atkarības. Ja konstatējat, ka personai ir augstāk minētās problēmas, nekavējoties meklējiet palīdzību. Atcerieties, ka problēmu ir daudz vieglāk atrisināt sākotnējā posmā.

Cluber

COMMENTS

Pievienot komentāru