Bērni tev neteiks, ka pārdzīvo. Viņi sacīs: “Man sāp vēders”

Ieklausies savos bērnos!

Pieaugot, bērniem ir daudz emociju. Viņi zina, ka visas jūtas ir atšķirīgas un dažreiz pat sliktas, bet viņiem trūkst pieredzes, lai saprastu, ar ko tieši viņiem ir darīšana. Bērni vienkārši paziņo saviem vecākiem, ka kaut kas ir nepareizi, pat ja viņi nav pārliecināti, kas.

Vēl nesen lielākā daļa pieaugušo neko nezināja par garīgo traucējumu esamību bērniem bez UDHS un citām parastām uzvedības problēmām.

Lielākā daļa cilvēku mēdz domāt, ka trauksme ir tikai parasta baiļu izpausme. Bet patiesībā tas neaprobežojas tikai ar bailēm un dažkārt var novest pie nopietnākām problēmām.

Saskaņā ar pētījumiem vismaz 1 no 8 mūsdienu bērniem cieš no trauksmes. Ja jūs tam nepievēršat uzmanību, tā var kļūt par sarežģītāku problēmu, mazinot bērna iekļaušanos vienaudžu vidū, izraisot bezmiegu un pat izraisot atkarību no kaitīgām vielām.

Diemžēl trauksmes traucējumu ignorēšana var radīt bērnam nenozīmības sajūtu, un tas var novest pie neveiksmes skolā, kavējot viņa potenciāla pilnīgu realizāciju. Vēl viena vecāku bezdarbības sekas ir depresijas parādīšanās. Bet kā jūs varat novērst šādu traģisku scenāriju?

Uzziniet, kā pamanīt sava bērna palīdzības saucienu. Dažreiz viņa trauksme izpaužas pilnīgi negaidītā veidā. Tāpēc rūpīgi sekojiet šādiem simptomiem:

  • Nemitīgas vēdera sāpes stresa situācijās
  • Satraukums
  • Nemierīgauzvedība
  • Izvairās no cilvēkiem stresa gadījumā
  • Raud problēmu gadījumā
  • Problēmas atrisināt grūtības
  • Ekstremālisms
  • Nepietiekams adaptācijas mehānisms vai paškaitējums (bērns kož, skrāpējas, sevi dursta vai raj matus).

Ja redzat, ka bērns ir pastāvīgā stress, un tas ietekmē viņa ikdienas dzīvi, mēs iesakām jums meklēt speciālista palīdzību. Agrīna diagnostika palielina psiholoģiskās aprūpes pozitīvās ietekmes iespējamību bez papildu medicīniskas iejaukšanās.

Lasi vēl: Kādi augi aizsargās tavu māju no ļaunajiem spēkiem un negatīvā?

Bet vissvarīgākais ir ieklausīties savos bērnos. Izmanto savas zināšanas, seko bērna normālai uzvedībai un viņa ieradumiem.

Avots:

cluber

Pievienot komentāru