Dažreiz mēs sakām, ka esam noguruši, lai gan patiesībā – mums ir skumji

Bet patiesībā – tas nav izsīkums un nevis nogurums, bet mūsu pelēkais “draugs” – skumjas. Viņas ieskauj sirdi un prātu. Viņas saindē mūsu saullēktus un vakarus. Viņas ielaužas mūsu dzīvē bez ielūguma un klauvē. Un sāk ēst no iekšpuses.

Atzīsti, mē visi tam esam gājuši cauri – kad skumjas ir pārklātas ar melnu mākoni, un no tā nav iespējams slēpties. Ko mēs šajā gadījumā darām? Tieši tā, mēs vēršamies pie “Dr. Google. ” Mēs meklējam atbildes un sākam meklēt diagnozi. Meklēšanas rezultātos parādās vārdi “depresija”, “anēmija”, “hipotireoze” utt.

Mums nepatīk skumt. Mēs vēlamies pasargāt sevi no skumjām, tā vietā, lai iedziļinātos slēptākajos sevis nostūros un izprastu kaut ko patiešām svarīgu.

Bet tajā pašā laikā mēs aizmirstam ļoti svarīgu lietu. Šīs skumjas nav garīgi traucējumi. Skumjas un depresija nepavisam nav viens un tas pats. Kamēr neesam skumji mēnešus vai gadus, skumjas nekādā veidā negatīvi neietekmē dzīvi.

Kad jūtat pastāvīgu nogurumu. Ko tas nozīmē?

Vai tev gadās, ka vakarā noguris dodies gulēt, bet no rīta pamodies tikpat noguris? Un tā tas ilgst vairākas dienas, vai pat nedēļas?

Mēs esam pārliecināti, ka, ja jūs devāties pie ārsta, un pēc analīžu veikšanas un izpētes viņš pasludināja spriedumu: “Vesels”. Jums ihormoni ir kārtībā, nav dzelzs deficīta vai citu traucējumu. Kas tad notiek ar jums?

Ārsts var izskaidrot šo stāvokli ar gadalaiku maiņu. Tikai mazs sezonāls afektīvs traucējums, kas neko nedraud. Ja ir pavisam skumji – varat izdzert nekaitīgu tablešu kursu, un viss pāries.

Lai gan patiesībā šādiem emocionāliem stāvokļiem, kā likums, nav nepieciešama medicīniska ārstēšana. Bet, kad sākas psihosomatiskas izpausmes, mēs, protams, nobīstamies. Tā rezultātā mēs skrienam pie ārsta, mums nepieciešama ārstēšana un norīt nevajadzīgas tabletes. Un tas viss, tā vietā, lai iedziļinātos galvenās problēmas cēloņos – skumjās.

Kāpēc mēs jūtamies noguruši, kad esam skumji?

Smadzeņu mehānismi, ar kuriem tās kontrolē mūsu emocionālo stāvokli, ir ļoti atšķirīgi. Piemēram, laime izraisa veselu smadzeņu šūnu neironu savienojumu un hiperaktivitātes kompleksu. Bet skumjas darbojas “apgrieztā versijā”, un tai ir nepieciešams “ātruma samazinājums”.

Skumjas izraisa ievērojamu enerģijas samazināšanos organismā. Arī cilvēks, kuru skar skumjas, cenšas izvairīties no kontaktiem ar citiem cilvēkiem. Liekas, ka viņš ir ieslodzīts savā gliemenē.

Mums neviens nav vajadzīgs. Jebkurš troksnis mūs satrauc. Mūs pat satrauc citu cilvēku balss. Tāpēc skumjās cilvēki cenšas aiziet prom, būt tikai ar sevi.

Interesants fakts: visus šos procesus kontrolē amigdala. Bet tikai labajā pusē.

Tieši šis mazais smadzeņu apgabals dod signālu, lai mēs justos izolēti, vienaldzīgi un noguruši, kā vēl nekad.

Skumjas arī samazina mūsu spēju reaģēt uz ārējiem stimulantiem.

Tādējādi smadzenes mēģina mums pateikt: “Viss, apstājieties. Apstājies un domā. Ir pienācis laiks pārskatīt dažus jūsu dzīves aspektus. ” Tas ir, iesaistīties pašanalīzē.

Ja jums jāzina par “bezcēloņu” skumjām

Ja vairākas dienas jūs jūtat smagu dvēseli, nogurumu un izolāciju no ārpasaules – neignorējiet šādus simptomus. Jūs varat veikt vitamīnu kursu vai pat “uzsēsties” uz antidepresantiem, taču tas nepalīdzēs. Kamēr netiksit galā ar patieso problēmas cēloni, nekas nemainīsies.

Ja mēs neapstāsimies un neanalizēsim, kas mūs tik ļoti moka un nomāc, tad skumjas tikai palielināsies. Un pat ļoti spēcīgi cilvēki to nespēj izturēt.

Tātad ir trīs skumju veidi, no kuriem nevajadzētu nobīties. Tieši otrādi – tie var būt pat noderīgi.

Skumjas – brīdinājums

Šajā gadījumā jūs jutīsities izspiests kā citrons, gan vakarā, gan no rīta. Nogurums jūs vajās neatkarīgi no tā, cik gulējāt naktī un cik tases kafijas esat izdzēris. Faktiski tas ir signāls, ka jums ir problēmas, kuras jārisina. Un iesācējiem – vienkārši apstājieties un rūpīgi analizējiet visu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru