Gēni un bērni: 15 īpašības, kuras nododas mūsu bērniem tieši no tēviem

Ģenētika – ļoti neparedzama lieta, bet tajā pašā laikā, ļoti interesanta. Kaut gan bērnu gandrīz vienādi ietekmē vecāku gēni, bet dažkārt bērnam no tēva var būt daudz vairāk gēnu, nekā no mātes, ne tikai izskatā, bet arī no rakstura.

Iepazīstinām jūs ar 15 pazīmēm, kuras lielāko daļu bērns manto no tēva, nekā no mātes, itīpaši, ja šīs iezīmes ir dominējošas.

Acu krāsa

Brūnas acis ir dominējošas, bet gaišas,tādas kā pelēkas, zilas un zaļas-recesīvas. Tas ir kā likums, ja vienam no abiem vecākiem ir brūnā krāsa acis, bet otram ir gaišas, tad bērnam būs tumšas (vai arī pieaugot acu krāsa var kļūt par brūnām, pat ja agrā bērnībā būs gaišas). Bet mēdz būt arī izņēmumi. Ja recesīvas acis ir tēvam, tad lielāka iespējamība,ka var mantot zaļas vai zilas , pat ja mammai ir tumšas krāsas acis.

Sejas simetrija

Lai cik nebūtu dīvaini, bet sejas simestrija ir ļoti atkarīga no ģenētikas. Ja vīrietim ir smails zods, uzacu asimetrija vai deguna izliekums, tad vis drīzāk, ka bērnam arī būs šīs iezīmes. Arī ausu izliekumam ir dominējoša īpatnība.

Vaigu bedrītes

Šī ir piemīlīga īpatnība, kas saistīta ar sejas muskuļu izvietojumu un ir svarīgs dominants. Tāpēc, ja tēvam ir izteiktas vaigu bedrītes, tad ir liela iespējamība, ka bērnam piedzimstot tās arī var būt.

Zobi

Zobu kvalitāte ir ļoti atkarīga no ģenētikas, tieši tāpat kā to forma. Ja tēvam ir bijušas problēmas ar mutes dobumu, tai skaitā lielas atstarpes starp zobiem, tad visdrīzāk arī bērns saskarsies ar šo nepatīkamo problēmu. Par laimi modernā stomataloģija dara brīnumus, tāpēc jau bērnībā visu var izlabot.

Mati

Matu krāsa, to struktūra, biezums- atkarīga no ģenētikas. Tāpat ģenētikas pamatā iralopēcija ( matu izskrišana). Ja tēvam ir tumši un biezi mati, tad visdrīzāk arī bērnam būs tumšā krāsā, biezi mati. Bet ja tēvam ir ļoti cirtaini mati, tad ir maza iespējamība, ka bērnam tie būs taisni.

Intelekta līmenis

Protams, cilvēks attīstās visas dzīves garumā, bet inelektam ir savs potenciāls, uzcelt to augstāk, bet tas ir ļoti grūti izdarāms. Zinātnieki ir ļoti pārliecināti, ka šis potenciāls atkarīgs no ģenētikas, it īpaši no tēva gēniem.Ja vīrietis ir gudrs, tad mazulim irpaveicies. Iespējums, jūs audziniet nākamo ģēniju.

Pirkstu nospiedumi

Katram cilvēkam pirkstu nospiedumi ir unikāli, bet tomēr bieži tie ir līdzīgi ar vecākiem. Tomēr daudzas līnijas pirkstu nospiedumos sakrīt tēvam ar dēlu, kas ir ģenētikas īpatnība.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru