Kā mamma ietekmē dēla likteni. Mamma, tikai tu vari dēlu izaudzināt par īstu vīrieti!

Jau tika pacelta tēma par tēva ietekmi uz bērnu audzināšanu un viņu likteni. Kā jau tika noskaidrots bērniem vienādi nepieciešami abi vecāki, kā māte, tā arī tēvs.

Pretēji visiem uzskatiem, daudzi uzskata, ka zēnam vairāk nepieciešams tēvs, lai kļūtu par «cilvēku«, bet māte – ir maigums un piemērs tieši meitenēm, taču speciālisti apgalvo, ka mātes ietekme ir ļoti svarīga arī dēliem.

Tāpēc noskaidrosim kopa kā mātes mīlestība un klātbūtne ietekmē dēla likteni. Izņemot to, noskaidrosim arī – kā izaudzināt dēlu pastāvīgi un nepārvērst viņa saikni ar māti par neirotisku!

Katram bērnam māte ir pats gaišākais, tuvākais un dārgākais cilvēks. Mātes cenšas nosargāt savus dēlus jau kopš viņu piedzimšanas. Un, lūk, mātes ļoti bieži nesaprot, ka reizēm pārspīlē, tajā pašā laikā neļaujot dēliem izaugt brīvi.

Pārmērīgā aizbildnība, raustīšana par katru zēna kustību un soli noved pie tā, ka izaugot viņi nav sagatavojušies pieauguša vīrieša dzīvei. Tādi vīrieši nemāk un negrib uzņemties atbildību par savu rīcību. Šis vīriešu tips visiem ir zināms, tos dēvē par «mammas dēliņiem«.  Tāpēc katrai mātei, kura audzina dēlu, ir jāzina kā rīkoties dažādos dēla dzīves periodos. Ir dažādas dzīves situācijas, kad dēla audzināšana jānodod tēva rokās. Tas ir ļoti svarīgi un no tā nav jābaidās.

Māte dēla audzināšana no dzimšanas līdz trīs gadu vecumam.

Šis ir tas periods, kad bērns – meita vai dēls atrodas zem mātes ietekmes. Tas ir pašsaprotami, jo, tomēr, tieši mātes tiek galā ar viņiem mazuļa vecumā, mācot sēdēt, staigāt, patstāvīgi ēst, utt…

Puika šajā dzīves periodā no mātes manto emocijas un dzīves pieredzi, spēju sajust apkartējos cilvēkus. Māte piepilda dēla sirdi ar mīlestību, kuru savas dzīves gaitā viņš izmantos, Te jābūt mātišķām emocijām, bez « sašķiebšanās« sievietei mīlestībā pret vīrišķo dzimumu. Jā, gadās arī tā, ka tas negatīvi atspoguļojas pieaugušā vīrietī.

Māte dēla audzināšanā no trīs līdz vienpadsmit gadu vecumam

Tagad notiek enerģijas un prioritāšu maiņa. Mātei mazliet nepieciešams pāriet uz otro plānu, proti, uzticot dēla audzināšanu tēvam. Mūsdienu ģimenēs, ko tādu īstenot nav viegli, pa cik tēvs caurām dienām ir darbā, bet bērns pavada laiku ar māti, līdz ar to viņai nākas mācīt dēlu dzīves gudrībām.

Un, lūk, lai nepārsātinātu bērnu ar sieviešu enerģētiku un neiznīcinātu viņā vīrišķīguma sākumu, atstājiet problēmas risināšanu līdz brīdim, kamēr tēvs pārnāk no darba. Skriešana uz bērnu laukumu pēc, piemēram, dēla kautiņa vai uz skolu ar līdzvērtīgu situāciju, nedrīkst attiekties uz māti. Šādas situācijas jārisina un jārīkojas tajās tēvam.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru