Kā ziemā pasargāt savu vasarnīcu vai māju no peļu invāzijas. Lūk, vairāki līdzekļi, kas efektīvi palīdzēs apkarot negantos grauzējus!

Ziemas sezonā savu vasarnīcu no peļu invāzijas tu vari pasargāt ar dažādām metodēm. Kāds izmanto grauzēju atbaidītājus, cits indes, vēl kāds uztic šo svarīgo uzdevumu mīļotajam kaķim.

Tomēr neatkarīgi no izmantotajām metodēm, peles būtu savlaicīgi jāiznīcina, novēršot to populācijas pieaugumu.

 

Kādu kaitējumu nodara peles

Kopš neatminamiem laikiem cilvēki ir cīnījušies ar grauzējiem, cenšoties glābt no to uzbrukuma novākto ražu un citas pārtikas rezerves. Jau vasaras beigās peles sāk tuvoties cilvēku mājokļiem, sajūtot, ka aukstajos gada mēnešos tur būs rodama pārtika.

Ja miteklī ieviesušās vairākas peles, un bieži vien tas tā arī ir, ar tām cīnīties kļūst grūtāk, jo viena mātīte var apbērnoties pat 10–12 reizes gadā, bet vienā metienā var būt no 3 līdz 10 mazuļiem.

Ja pele ir ieperinājusies mājoklī vai pārtikas glabātavā, tad tā ēd burtiski visu: sēklas, saknes, papīru, sveces, visa veida pārtiku un pat ziepes. Un, ja šis negantais grauzējs neēd dažas lietas, tas var tās sagrauzt, izveidojot sev ērtu migu gulēšanai un pēcnācēju radīšanai.

Lasi arī: 3 pazīmes pēc kurām var pateikt, ka vīrietim galvā šaudās domas par krāpšanu

Mājās peles var pat izraisīt ugunsgrēku, jo tās spēj sagrauzt jebkādus vadus. Līdztekus materiāliem zaudējumiem šie grauzēji var kaitēt arī cilvēku veselībai, jo pārnēsā bīstamas infekcijas slimības.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu par precīzām metodēm, kā cīnīties ar grauzējiem

COMMENTS

Pievienot komentāru