Kā ziemā pasargāt savu vasarnīcu vai māju no peļu invāzijas. Lūk, vairāki līdzekļi, kas efektīvi palīdzēs apkarot negantos grauzējus!

Profilaktiski pasākumi cīņā pret pelēm

Cīņa pret pelēm jāsāk jau pirms tās parādījušās mājoklī. Pirmkārt, vajadzētu veikt pasākumus, lai grauzēji nevarētu iekļūt svarīgās telpās. Lai to izdarītu, tev jāaizmūrē visas atveres un plaisas. Šim nolūkam vislabāk ir izmantot cementu, kas sajaukts ar sasmalcinātu stiklu. Ja izmantosi poliuretāna putas, tev jārēķinās, ka peles var tajās izgrauzt caurumu.

Aizbraucot no vasarnīcas, visi produkti būtu jānoglabā drošās vietās. Graudaugu produktus un cukuru vislabāk pārbērt stikla burkās, kuras aizskrūvē ar metāla vākiem. Saulespuķu eļļu plastmasas pudelēs jāpārlej stikla pudelē ar metāla vāciņu.

Lasi arī: Saskaņā ar seno ķīniešu kalendāru jūsu liktenis ir ierakstīts jūsu dzimšanas gada pēdējā ciparā

Segas, spilvenus, matračus un citas lietas labāk pakārt uz auklas vai stieņiem, lai grauzēji tajās neizveidotu migu. Tev jāatbrīvo mājoklis no papīriem un grāmatām vai jānovieto tās drošā vietā, lai grauzēju uzdarbošanās rezultātā tās nepārvērstos par putekļiem.

 

 

 

Progresīvas metodes peļu apkarošanai

Kad pārtika un mantas ir rūpīgi saliktas drošās vietās, tev jārūpējas par pelēm paredzētiem kārumiem. Tu vari atstāt tām indīgu pārtiku, kas bagātīgi satur ķīmiskas vielas, kas grauzējiem ir nāvējošas.

Tomēr šī metode nav piemērota, ja vasarnīcā mitinās kaķi un suņi vai citi dzīvnieki.

Efektīvs līdzeklis ir līme pret pelēm. To biezā kārtā uzklāj uz kartona vai stikla, un slazdā ievieto pārtiku, kas garšo grauzējiem: saulespuķu sēklas, sieru, saulespuķu eļļu, smaržīgu desu. Grauzējs stingri pielips pie līmes un atliks tikai to novākt kopā ar slazdu.

Tu vari arī izmantot vecos, laika gaitā pārbaudītos peļu slazdus. Tomēr to efektivitāte nav simtprocentīga. Turklāt, ja grauzēju ir daudz, būs nepieciešams daudz šo ierīču. Ir pieejami arī progresīvi elektriski peļu slazdi, kas nogalina grauzējus ar elektrošoku.

Līdztekus slazdiem ir arī īpaši grauzēju atbaidīšanas līdzekļi ar ultraskaņu, elektromagnētiski un kombinēti. Šīs ierīces ir drošas un cilvēkiem nejūtamas, taču grauzējiem tās izraisa panikas lēkmi, liekot turēties tālāk no telpas, kur atrodas repelenti.

Tautas līdzekļi cīņā ar pelēm

Daudzi vasarnieki cīņā pret grauzējiem izmanto pārbaudītus tautas līdzekļus. Lai grauzēji ietu ar līkumu tavam zemes gabalam, tajā pa perimetru jāsastāda augi, kurus grauzēji nepanes. Šeit varam minēt salviju, eiforbijas, upenes, koriandru un piparmētru.

Augļu kokus, kā arī ēkas var pārklāt ar lupatām, kas apsmidzinātas ar petroleju, priežu zariem, kas apstrādāti ar kreolīnu; zāģu skaidām tomātu lakstiem, niedrēm, plūškoku.

Mājoklī uz grīdas, blakus grīdlīstēm, un skapjos izklāj zālīšu saišķus: kumelītes, biškrēsliņus, ķiplokus, kā arī ieliec vati ar piparmētru spirtu vai ēterisko piparmētru eļļu, baziliku vai vērmeles eļļu.

Grīdlīstes, sliekšņus, kā arī mēbeļu apakšējo daļu vari apstrādāt ar bērza darvu vai Višņevska ziedi, bet grauzēju pārvietošanās ceļā izkaisīt pelnus.

 Lasi arī: Par šo atgadījumu runā vēl tagad. Puisītis lūk, ko atrada pie vecmammas bēniņos! Es laikam paģībtu…

Tāpat tu vari pagatavot efektīvu grauzēju iznīcināšanas maltīti no kviešu miltiem un ģipša (vai kaļķiem), pievienojot nedaudz sāls. Kopā ar ēsmu jānovieto arī ūdens. Šāds ēdiens peles vēderā rada asins recekli, kas izraisa dzīvnieka nāvi. Tāds pats gals gaida grauzēju, kurš nogaršo smalki sagrieztu vīna korķi, kas apcepts eļļā.

Ar grauzēju izķeršanu lieliski tiek galā arī kaķi-mednieki, seski un pat suņi, bet eksotisks variants ir pūces.

Avots: rsute

COMMENTS

Pievienot komentāru