Kad mājas pagalmā nonāca šis dzīvnieks, neviens nesaprata, vai tas ir kaķis vai suns. Izrādījās…

Pēc safrizēšanas pūkaino mīluli vairs nevarēja atpazīt – tas bija kļuvis par ļoti mīlīgu persiešu kaķi. Pārvērtības bija tik dramatiskas, ka visi palika ar mutēm vaļā! Pēc antibiotiku un ārstēšanas kursa iziešanas kaķi nogādāja veterinārajā klīnikā kastrācijas veikšanai. Šo procedūru gan sarežģīja iekaisuma process sēklinieku rajonā, taču, pateicoties ārsta profesionalitātei, viss noritēja labi.

Lasi vēl: Katru gadu es ievēroju divus vienkāršus noteikumus – un Ziemassvētku kaktusi zied kā traki jau maijā

Šis nelaimīgais kaķu bērns bija klīdis pa ielām vairākas nedēļas vai, iespējams, vēl ilgāk. Turklāt viņa uzvedībā nav vērojamas konfliktējošas pazīmes, dzīvnieks mājoklī izturas vienkārši brīnišķīgi, ir labi audzināts un zina kaķu etiķeti. Vienīgais, kas apbēdina Rozanu ir tikai tas, ka kaķa klātbūtnē nav pieņemamas asas roku kustības un skaļa runāšana un kliedzieni.

Šādās situācijas kaķītis nekavējoties aizmiedz acis, piespiežas grīdai un mēģina sarauties kamoliņā. Kaķis, visticamāk, savulaik ticis sists – pretējā gadījumā nav iespējams izskaidrot viņa uzvedību. Visu viņa ķermeni klāj nelielas rētas. Bet kā viņš pie tām varēja tikt? Galu galā kaķis ir kluss, mierīgs, īsts zelts, ne kaķis.

Viņš seko Rozanai pa pēdām kā bērns un lūdz, lai viņu paņem rokās, it kā tā būtu laimīgākā un drošākā vieta visā plašajā pasaulē. Sievietes rokās viņš atslābinās un aizmieg kā zīdainis. Kaķim tika dots mīlīgs vārds – Persiks.

Tagad, kad šim dzīvnieciņam briesmīgākie pārdzīvojumi jau ir aiz muguras un, šķiet, ka atliek tikai audzēt kažoku un dziedēt dvēseles brūces, ir radusies jauna veselības problēma: kaķa nagi ir sākuši strutot. Persikam atkal vajadzēs doties ceļojumā uz veterināro klīniku un veikt papildu ārstēšanu.

Arī svarīgi: Latvija sākusi gatavoties trešās potes pret Covid-19 un revakcinācijas nepieciešamībai

COMMENTS

Pievienot komentāru