Kādā japāņu kafejnīcā atraduši ģeniālu veidu, kā oficiantu darbā pieņemt paralizētus cilvēkus

Roboti-oficianti vairs nav nekāds jaunums. It īpaši to izstrādei pievērš uzmanību japāņi, kas arī ir izdomājuši izmantot tos kāoficiantus. Piemēram, nepāliešu restorānā Naulo strādā trīs oficianti – humanoīdi un līdz šim nekādu sūdzību nebija. Tomēr OryLabir devis šai idejai pavisam citu līmeni.

Decembrī Tokijā uz divām nedēļām tika atvērta kafejnīca ar nosaukumu “Dawn Ver Beta”.

Savu klientu apkalpošanai uzņēmums izmantojis OrlyLab robotus, bet pats labākais šajā kafejnīcā bijis tas, ka visi roboti atradās zem attālinātas kontroles, ko īstenoja cilvēki ar ierobežotām iespējām. Šī projekta vienīgais mērķis bija ļaut invalīdiem iegūt lielāku neatkarību savā dzīvē.

Kafejnīcā tika nodarbināti 10 cilvēki

Kafejnīcas darbinieki cieta no tādām slimībām kā bilaterālā amiotrofiskā skleroze (BAS) un citiemmuguras smadzeņu bojājumiem.Atrodoties savās mājā viņi pārvaldīja 120 cm garusOriHime-D robotus, saņemot par to 1000 jenu (9 dolāru) stundā lielu darba algu.

Roboti tika kontrolēti ar datoru palīdzību, kas savukārtsekoja līdzi paralizētu cilvēku acu kustībai.

Tas ļāva viņiem pārvietot robotus, likt tiem savākt priekšmetus un pat sarunāties ar klientiem.Būtībā, cilvēki ar ierobežotām iespējām izmantoja šos robotus kā sava veida proxy serveri – starpnieku starp sevi un apmeklētājiem.

„Es vēlos radīt pasauli, kurā cilvēki, kam liegtas pārvietošanas spējas, arī varētu strādāt,” teica KentaroJošifudži, OryLabInc. ģenerālais direktors.

Lasi vēl: Skorpions ir viena no svarīgākajām Zodiaka zīmēm, viņš ir līdzīgs tumsā dejojošam eņģelim

Tomēr, kā izriet no nosaukuma, šī kafejnīca atradās beta-testēšanas stadijā un nostrādāja nieka pāris nedēļas.

Tās radītāji joprojām vāc līdzekļus šīs kafejnīcas pastāvīgas darbības uzsākšanai 2020. gadā.

Lūk arī video, kas stāsta, kā noris šādas kafejnīcas darbība

Avots:

4tololo

Pievienot komentāru