Kaķi paši izvēlas sev saimniekus. Ja kaķis ir izvēlējies tevi, tad tev piemīt kas vairāk, jo viņi izvēlas tikai īpašus cilvēkus, kuriem piemīt šis

Tiklīdz mājoklī uzrodas kaķis, daudzi cilvēki vēlas saprast, kuru no mājiniekiem viņš mīl visvairāk. Eksperti iesaka tuvāk papētīt dzīvnieka uzvedību – tā var daudz ko izskaidrot.

Kā kaķi izrāda mīlestību pret savu saimnieku

Kaķis ir viens no neparastākajiem un noslēpumainākajiem dzīvniekiem, kuru daudzi cilvēki dievina. Daži ļaudis domā – lai kaķis tevi iemīlētu, pietiek dzīvnieku labi barot. Bet izrādās, ka tas tā nemaz nav!

Neskatoties uz savu neatkarīgo dabu, šis mājdzīvnieks mīl uzmanību, pieķeršanos, komfortu, rūpes, siltumu. Ja tu izturies pret kaķi kā pret ģimenes locekli, viņš noteikti atbildēs ar to pašu.

Lai uzzinātu, kuru mājinieku kaķis mīl visvairāk, vienkārši pievērs uzmanību pūkainā mīluļa uzvedībai. Dzīvnieks bieži turas viena un tā paša cilvēka tuvumā, cenšoties piesaistīt viņa uzmanību. Maiga iekošana kādam no mājiniekiem liek domāt, ka mājas mīlulis ir “iemīlējies”. Dzīvnieks teju vienmēr sagaida saimnieku pie durvīm un aktīvi piedalās visā, kas norisinās mājās.

Ilgstošs mierīgs izskats liecina, ka kaķim ir jūtas pret konkrētu cilvēku. Dzīvnieks viņam bieži atnes kaut kādas “trofejas”, izdod izteiksmīgas skaņas, pastāvīgi glaužas gar kājām, izrāda vēlmi, lai viņu paņem rokās un paglauda. Mīlīgais murrātājs cenšas neatkāpties no sava “pielūgsmes” objekta.

Сiešs skatiens var būt signāls, ka kaķis dievina savu saimnieku

Par mīlestību un pieķeršanos saimniekam liecina dzīvnieka uzvedība Kaķis bieži murrā, lec saimniekam klēpī, grib gulēt ar viņu vienā gultā, pastāvīgi glaužas klāt, izstiepj purniņu, lai saimnieks pakasītu pakaklīti, un ļauj pieskarties astei.

Ja paraugās uzmanīgi, kaķis, kas mīl un ir pieķēries saimniekam, aktīvi sāk luncināt asti – tas liek domāt, ka dzīvnieks ir pieķēries un iemīlējies. Viena no izteiktākajām mīlestības un maiguma izpausmēm ir tāda, ka mājdzīvnieks neatrauj skatienu no cilvēka.

Kaķiem nepatīk ilgi skatīties uz cilvēku, viņi bieži slēpj savu skatienu, jo uztver to kā draudu. Tāpēc – ja šie mājdzīvnieki ilgi un cieši vēro saimnieku, tas nozīmē pielūgsmi. Ja acu kontakta laikā dzīvnieks sāk mirkšķināt acis, tas nozīmē, ka saimnieks nav uzticams.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru