Kāpēc čukči un eskimosi viesiem piedāvāja savas sievas. Ļoti dīvaina ”viesmīlība”!

Laulības pārkāpšana jau sen tiek uzskatīta par vissmagāko grēku lielākajā daļā pasaules tautu neatkarīgi no tā, vai tā ir reliģioza.

Šādus likumus nosaka ekonomiska nepieciešamība, un tie ir slepeni saglabājušies līdz šai dienai. Tomēr ir dažas tautības, kuras ikdienas dzīvē izmanto absolūti pretējus uzvedības noteikumus.

Lai saglabātu ģints ģenētisko daudzveidību un nodrošinātu veselīgus pēcnācējus, viņi bieži pieļauj un pat veicina sieviešu laulības pārkāpšanu.

Viesmīlīgās heterisma parādības pētīja franču etnogrāfs Arnolds van Dženeps. Pēc zinātnieka domām, rituālu var uzskatīt par veidu, kā nodibināt saites ar ārzemniekiem. Visus savus novērojumus un secinājumus viņš atspoguļoja grāmatā “Caurlaides rīti”, kas publicēta 1909. gadā.

Viesmīlība Kamčatkas teritorijas tautu starpā

Saskaņā ar dažu Koriaku un Čukču cilšu paražām laulības pārkāpšana ir izplatīts ”viesmīlības” akts. Šīs tautas ar viesmīlību uzņem visus viesus, kuri, protams, tiks labi pabaroti un apveltīti ar simpātijām vistiešākajā nozīmē.

Vakarā visa viesa uzmanība tiks piesaistīta precētai mājas saimniecei, kura centīsies darīt visu iespējamo, lai viņu iepriecinātu. Viesis neslēpjot savus nodomus, gulēs ar viņu gultā. Viņas vīrs uz šādiem apstākļiem reaģēs ļoti labvēlīgi un neizrādīs greizsirdību.

Lasi vēl: Skorpions vairs netiek uzskatīts par nešpetnāko zodiaka zīmi. Britu astrologi “kronē” jaunu līderi

Kontracepcijas līdzekļi šajā gadījumā nav pieņemami, jo dzimumakta galvenais mērķis ir bērna ieņemšana. Ja tas tiks sasniegts, viss ciemats labprāt pieņems šīs ziņas un svinības sāksies, jo ieņemtajā bērnā būs citas nācijas pārstāvja gēni, un tāpēc viņam būs laba veselība un labs gēnu fonds.

Viens no pirmajiem amerikāņiem, kas atzina ziemeļu tautu neparastās tradīcijas, bija slavenais admirālis Roberts Piarijs. Viņš ieguva šādu vienas nakts “sievu”, ar kuru vēlāk viņš pat iepazīstināja savu likumīgo sievu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru