Kāpēc nevajadzētu fotografēties rudens dzeltenajās lapās: acīmredzams iemesls, par kuru neviens nedomā

Internets jau ir sācis žilbināt ar skaistām fotosesijām ar kritušo lapu piedalīšanos – kāds tajā rakās, kāds apbēra ar krāsainām lapām. Bet tā darīšana ir ārkārtīgi bīstama veselībai.

Ārsti atzīmē, ka pēc šādas fotosesijas kā “bonusu” varat iegūt veselu slimību klāstu – sākot no konjunktivīta līdz putnu gripai. Bet tas vēl nav viss. Kādas vēl ir rudens lapu bīstamības?

Fakts ir tāds, ka samērā siltā un mitrā laikā kritušajās lapās veidojas daudz pelējuma, kas provocē alerģiju parādīšanos, bronhiālās astmas saasināšanos, dažādus klepus, iesnas, deguna nosprostojumus, konjunktivītu.

Turklāt visi putekļi un netīrumi, kas lidinās pilsētas gaisā, nogulsnējas uz lapām, un pēc tam lapas absorbē to, kas atradās uz zemes. Tu par šo nebiji aizdomājies, pareizi?

Nokritušās lapas var saturēt arī briesmīgākas slimības, proti, hlamīdijas, kuras izpaužas ar šādiem simptomiem:

drebuļi;
muskuļu un krūškurvja sāpes;
klepus;
slimības komplikācijas var būt saistītas ar palielinātu liesu un sirds muskuļu iekaisumu.

Lasi vēl: Baraviku marinēšana uz ziemu. Divas superīgas un vieglas receptes. Aiziet saimnieces, ķerieties klāt!

Arī caur kritušajām lapām jūs varat “noķert” kolabacilozi – labāk pazīstamu kā E. coli, kas izraisa akūtu caureju. Patogēni var iekļūt lapotnēs ar putnu izkārnījumiem. Tur var paslēpties arī putnu gripas vīruss, kura pārnešana, pēc ekspertu domām, nav izslēgta, ieelpojot mazākās daļiņas un nonākot saskarē ar virsmām, kuras ir pakļautas kaitīgiem mikroorganismiem.

Lai novērstu iepriekš minētās negatīvās sekas, iesakām vienkārši izbaudīt skaisto, spilgti kritušo rudens lapu skatu, taču atturēties no fotosesijām tajās.

Avots:

zdorove

COMMENTS

Pievienot komentāru