Ķīniete veica 17 abortus 6 gadu laikā. Lūk, kas notika ar viņas ķermeni

Šausmīgas sekas valsts politikai.

Ķīnas iedzīvotāja veica 17 abortus sešu gadu laikā. Tagad sievietei ir 27 gadi. Viņu sauc SjaoDzjū. Viņa pirmo reizi piedzīvoja aborta procedūru, kad viņai bija tikai 21 gads.

Tajā gadā viņa sāka satikties ar savu pašreizējo puisi, un kopš tā laika viņa vidēji veica trīs abortus gadā. Šodien viņai uzstādīta diagnoze “neauglība”.

“Viņa veica abortus pašās dārgākajās klīnikās. Bet tas nepalīdzēja izbēgt no sekām. Kaitējums, kas bija nodarīts organismam, to nekompensēja,” – saka ārste Džao Ciņa.

Džao Ciņa strādā ginekoloģijas nodaļā. Viņa uzzināja par meitenes problēmām, kad viņa ieradās pie ārstes ar lūgumu veikt viņai septiņpadsmito abortu.

Kamēr ārste iepazinās ar SjaoDzjū slimības vēsturi, jaunā sieviete pavadīja laiku savā telefonā un neizrādīja īpašu interesi pret notiekošo.

Pēc ārstes sacītā, viņa lūgusi sievieti atstāt bērnu. Visi pacientes reproduktīvie orgāni bija nopietni bojāti biežu ķirurģisku iejaukšanās dēļ.

“Es pamanīju, ka dzemdes odere bija ļoti plāna, gluži kā papīra gabals, pateicoties atkārtotiem abortiem, ko viņa bija veikusi. Arī dzemde bija ļoti bojāta, ” sacīja Džao Ciņa.

Ārste brīdināja SjaoDzjū, ka septiņpadsmitais aborts var beigties ar neauglību, bet sieviete negribēja neko dzirdēt un tomēr izšķīrās par labu operācijai.

Saskaņā ar ārstes teikto, SjaoDzjū paziņoja, ka viņa neplāno precēties un nav iespēju audzināt bērnu.

Agrāk, kad Ķīnā tika īstenota politika “Viena ģimene – viens bērns”, aborti bija ierasta parādība. Tos reklamēja uz katra stūra. Reklāmās ziņoja, ka aborti ir droši un nekaitīgi veselībai.

Daži medicīnas centri piedāvāja “atbrīvot no negaidītas grūtniecības 3 minūtēs!”.

Ķīnā praktizēja selektīvu abortu – kad vecāki atbrīvojas no sieviešu dzimtes embrija.

Ar aptuvenām prognozēm, uz 2020. gadu Ķīnā būs par 50 miljoniem vairāk jaunu vīriešu nekā sieviešu, tādējādi daudzi no viņiem nevarēs apprecēties.

Jau šodien dažas ģimenes sāk krāt naudas līdzekļus, kurus atdot par līgavas izpirkšanu.

Tikai pirms dažiem gadiem sievietes Ķīnā bija spiestas veikt abortus. 2012. gadā grūtniece septītajā mēnesī bija piekauta un piespiesta veikt abortu, jo viņa nevarēja maksāt soda naudu par savu otro bērnu.

Šis šokējošais stāsts nav vienīgais gadījums.

Cilvēktiesību advokāts, Ķīnas disidents Čens Guajčens ziņoja, ka tikai 2005. gadā vien viņš dokumentēja 130 000 piespiedu abortu un piespiedu sterilizācijas gadījumus.

Lasi vēl: Šie 10 augi ideāli stabilizē gaisa mitrumu un piesātina to ar skābekli

Kristīgās grupas ziņojumā teikts:

„Sakarā ar to, ka Ķīnas varas iestādes sāka īstenot viena bērna politiku, kopš 1980. gada vairāk nekā 37 miljoni meiteņu nav dzimušas. Bija veikti 336 miljoni piespiedu abortu. ”

Tagad varas iestādes aicina ķīniešus radīt divus bērnus, bet dzimstības līmenis valstī turpina samazināties.

Ko jūs domājat par šādu politiku?

Avots:

navolne

COMMENTS

Pievienot komentāru