Laimīgākie pāri ir tie, kuri grādīgos dzērienus lieto kopā. Bet šeit slēpjas āķis!

Pāri, kas grādīgos dzērienu lieto kopā, ir laimīgāki kopdzīvē nekā citi, liecina jauns pētījums. Pie šāda secinājuma nonākuši zinātnieki no Otago universitātes Jaunzēlandē, vēsta portāls “SDP Noticias”. Kurš gan būtu domājis, ka alkohols varētu būt ģimenes laimes noslēpums?

Izanalizējot 1500 precētu pāru laulības dzīvi, tika konstatēts, ka vislaimīgākie (91% pāru) jūtas tie vīrieši un sievietes, kuri spirtotos dzērienus lieto kopā, bet mērenos apmēros, apmēram reizi nedēļā.

Lasi vēl: Māte nevainīgo meitu dzina pie ginekologa pēc katras diskotēkas. Izlasot stāsta beigas knapi turējos, lai pilnā balsī nesāktu smieties

Turklāt atklājās, ka sievietes šajās laulībās ir četras reizes laimīgākas nekā viņu draudzenes, kas alkoholu nelieto vispār, bet vīrieši  –  trīs reizes laimīgāki nekā tie stiprā dzimuma pārstāvji, kuriem nepatīk kopā ar dzīvesbiedri atpūsties pie konjaka glāzes.

Līdzīgus secinājumus izdarījuši ASV Mičiganas universitātes sociologi.  “Mūsu pētījumi rāda, ka būtība nav tāda, cik daudz laulātie izdzer, bet tas, vai viņi alkoholu iemalko kopā,” skaidro projekta vadītāja, socioloģe Kira Berdita.

Kira un viņas kolēģi pētīja 2767 amerikāņu pāru pieredzi. Lielākā daļa pāru bija likumīgi precējušies, pārējie dzīvoja civillaulībā, bet bija kopā vismaz 33 gadus.

Reizi divos gados sociologi jautāja laulātajiem, cik bieži viņi iedzer alkoholiskos dzērienus un cik daudz, vai viņi uzskata savu partneri par uzticamu, un vai viņš izraisa aizkaitinājumu.

Aptuveni 45% pāru atklāja, ka kopā lieto alkoholiskos dzērienus

Izrādījās, ka tieši šādās savienībās partneri parasti viens otru mazāk nokaitina. Pat ja  katrs no viņiem alkoholu lietos dažādos apmēros, tas īpaši neietekmē attiecību stiprumu.

Turklāt pētījumā noskaidrojās, ka arī tās ģimenes, kurās abi laulātie vispār nelieto alkoholu, šķiet diezgan stipras. Bet vismazāk laimīgi ir tie pāri, kur vienam partnerim patīk iedzert , bet otrs spirtotos dzērienus nelieto vispār.

Piemēram, sievas, kuras sev neatsaka lieku glāzīti, atzīst, ka viņu attiecībās viss nav kārtībā un ka saņem kritiku no saviem vīriem, kuri ievēro veselīgu dzīvesveidu.

Socioloģe Beridta nemudina partnerus steidzami mainīt savus alkohola lietošanas ieradumus, lai pielāgotos viens otram, bet tomēr iesaka –  ja viens no laulātajiem ir pilnībā pārtraucis lietot alkoholu, otram jāmēģina rīkoties tāpat.

COMMENTS

Pievienot komentāru