Mana draudzene pazuda kāzu priekšvakarā. Kad vaininieks atzinās ko viņš izdarījis ar līgavu visi sāka raudāt

Alīna bija mana labākā un vienīgā draudzene kopš skolas laikiem. Šā stāsta laikā mums jau bija 30 gadu, un mēs joprojām saglabājām draudzību. Kad sieviete darbā iepazinās ar Andreju, viņa vienkārši mirdzēja no laimes.

Visu mūžu viņai neveicās ar vīriešiem, un tad viņa negaidot vēstīja, ka beidzot ir satikusi cienīgu cilvēku, uz kuru vienmēr paļauties var visā. Viņi tikās apmēram sešus mēnešus, bet Alīna nesteidzās mūs iepazīstināt.

Visbeidzot, kad viņš piedāvāja viņai roku un sirdi, viņa mūs sapazīstināja. Es domāju, ka viņš ir parasts cilvēks, bet man nepatika viņa attieksme pret Alīnu – viņš visu vakaru izteica dažādas piezīmes, ieteica ēst mazāk un kopumā izturējās kaut kā dīvaini.

Alīna tajā pašā laikā piekrītoši māja ar galvu par katru sirdsāķīša komentāru un nekavējoties metās izpildīt visu, ko viņš viņai teica.

Es nemaz neatpazinu savu dzīvespriecīgo un spēcīgo draudzeni, bet nolēmu, ka viņa tikai cenšas izpatikt savam vīrietim un noturēt viņu.

Kopš šā brīža es pamanīju, ka viņa sākusi izskatīties un izturēties dīvaini – bija zaudējusi daudz svara un ieguvusi riņķus zem acīm, sāka izskatīties nogurusi un nedzīva, un tikai kopā ar Andreju viņa atdzīvojās.

Plānotās kāzās

Tā ka viņi plānoja kāzas un vairākus mēnešus dzīvoja Alīnas savrupmājā – (viņa ir liela priekšniece un varēja to atļauties) Tur pārcēlās arī Andreja māte, kurai nebija kur dzīvot. Kad es vaicāju, kur sieviete iepriekš ir mitinājusies, Alīna sadusmojās un nevēlējās atbildēt.

Pēc mēneša bija paredzētas kāzas. Mēs ar draudzeni salīgām mieru, un es sapratu – ja es vairs nevēlos ar viņu ķildoties un ka man vispār nevajadzētu ar viņu runāt par viņas vīrieti un nākamo vīramāti. Un pārāk neadekvāta un vardarbīga sekoja reakcija uz maniem jautājumiem un loģiskiem argumentiem, valdīja kaut kāda eiforija…

 

Vecmeitu ballīte

Pienāca vecmeitu ballītes diena, restorānā Alīna ļoti “agresīvi” izklaidējās un, šķiet, bija nonākusi kaut kādā eiforijā. Viņa dziedāja, lēkāja, daudz dzēra, skaļi klaigāja un kaifoja. Tas izskatījās ļoti dīvaini, bet tie bija viņas svētki, un es neiejaucos.

Kādā brīdī Alīna pārtrauca lēkāt un izklaidēties un apsēdās pie bāra. Es pavaicāju, vai viņai viss ir kārtībā, un, saņēmusi pozitīvu atbildi, uz minūti aizgāju. Kad atgriezos Alīna bija pazudusi. Kāds man teica, ka viņa izgājusi laukā, bet tur viņas arī nebija. Meklēšana nedeva nekādus rezultātus – draudzene bija pazudusi bez vēsts.

 

Alīna pazudusi

Viņas tālrunis neatbildēja, neviens viņu nebija redzējis uz ielas, un Andrejs pat nezināja, ka viņa rīko vecmeitu ballīti. Viņš uzreiz ieradās restorānā, taču nemaz neizskatījās pārsteigts vai satraukts. aprunājās ar bārmeni un ar kādu no viesiem un mierīgi aizbrauca uz mājām, sakot, ka Alīna droši vien vienkārši piedzērusies un atgriezīsies mājās pati.

Mēs turpinājām viņu meklēt apkārtnē līdz rītam, un policija devās prom, sakot, ka viņi nemeklēs piedzērušies sievieti visā pilsētā; kārtībsargi apgalvoja, ka viņa uzradīsies pati, kad būs atjēgusies. No rīta mēs visi devāmies mājās, bet dvēselē nebija miera.

Draudzene kaut kur bija pazudusi, bet līgavainis šķita pilnīgi mierīgs un nebija pārsteigts. Kāzu dienā Alīna neparādījās ne mājās, ne dzimtsarakstu nodaļā un pat neatbildēja uz zvaniem un ziņojumiem. Es viņu meklēju, iztaujājot visus savus paziņas un draugus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Pievienot komentāru