Mūžībā aizsaukta labi zināmā Vaira Paegle. ”Rakstu manas mātes vārdā, lai paziņotu ka Vaira aizgāja mūžībā”

V. Paegle ir dzimusi Rīgā, bet kara beigās kopā ar ģimeni emigrējusi sākumā uz Vāciju, pēc tam uz ASV, ziņo portāls la.lv

In memoriam. Mūžībā aizsaukta Vaira Paegle
(1942.6.07.Rīgā – 2019.14.06.ASV )

“Rakstu manas mātes vārdā, lai paziņotu ka Vaira aizgāja mūžībā 2019. g. 14. jūnijā, savās mājas, Vesthartfordā, Konektikutas štatā (ASV). Viņa man lūdza paziņot saviem kontaktiem feisbukā,” V. Paegles meita Laila pavēstīja sociālās saziņas vietnē feisbukā.

Skumjo ziņu apstiprināja Pasaules brīvo latviešu apvienība, kuras priekšsēde V. Paegle bija no 1994. līdz 1998. gadam. Tolaik viņa panāca Krievijas Latviešu kongresa iekļaušanu PBLA sastāvā un pirmā no PBLA priekšsēžiem apmeklēja latviešu kopienas Krievijā.

V. Paegle ir dzimusi Rīgā, bet kara beigās kopā ar ģimeni emigrējusi sākumā uz Vāciju, pēc tam uz ASV. Tur aktīvi piedalījusies latviešu sabiedriskajā dzīvē. ASV viņa ieguva bakalaura grādu Tafta universitātē, starptautiskajās attiecības, bet maģistra grādu Ņūhempšīras universitāte, Tuvo Austrumu vēsturē, ziņo la.lv

Vairāk ka trīsdesmit gadus Nostrādāja nostrādāja Konektikutas pavalsts pārvaldē, vadot miljardu dolāru vērtas socialo pabalstu programmas. Amerikas-latviešu sabiedrībā viņa ir bijusi priekšsēde Konektikutas igauņu, latviešu un lietuviešu apvienībā (ELLA), ALA vice-priekšsēde.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru