Šai puķei ir jābūt katrā ģimenē, un lūk, kāpēc… Pēc šī izlasīšanas tādu arī iegādājos

  • Pelargonijas lapas nepatīk kodēm, mušām un pārējiem kukaiņiem. Lai atbrīvotos no dažādiem ādas un spalvas parazītiem, ar pelargoniju lapām var ierīvēt mājdzīvniekus.
  • Pelargoniju var izmantot arī galvassāpju un saaukstējumu ārstēšanai. Šis augs attīra gaisu un iznīcina kaitīgās baktērijas. Lai sajustu možumu, pietiek vienkārši katru dienu ap 10 minūtēm pasēdēt blakus šim augam. Gaisa attīrīšanai var izmantot arī pelargonijas eļļu, ko pārdod aptiekās. Pietiks ar 3-4pilieniem aromlampā.
  • Pelargonijas eļļa regulē hormonālo fonu. Turklāt tā pamodina jūtas, tāpēc romantisku vakariņu laikā ir vērts iepilināt 5 pilienus pelargonijas eļļas aromlampā.
  • Pelargonija labvēlīgi ietekmē cilvēkus ar nervu sistēmas problēmām, hipertensijas slimniekus, sirds, kuņģa un zarnu trakta slimniekus, cīnās ar bezmiegu. Pelargonija spēj palīdzēt arī aknu un žultspūšļa slimību gadījumā. Pieliekot pelargonijas lapu sāpošai vietai,tā lieliski noņems sāpes ausu iekaisuma, muguras un zobu sāpju gadījumā.

Lasi vēl: Nepērciet cīsiņus lielveikalos, labāk pagatavojiet tos paši no vistas filejas

  • Tautas dziednieki zobu sāpju gadījumā iesaka nevis ievietot pelargonijas lapu mutē, bet gan vienkārši piesaitēt to klāt slimajai vietai no ārpuses. Radikulīta ganījumā pelargonijas lapas sasmalcina un tad izmanto kompresēm, liekot tās uz sāpošās vietas.  Tādu pašu kompresi paaugstināta asinsspiediena gadījumā liek uz plaukstu locītavām (pulsācijas vietās).
  • Pēc dziednieku teiktā, vienkārši mājās augoša pelargonija novērš audzēju veidošanos. Savukārt parapsihologi apgalvo, ka pelargonija atjauno slimību skarto bioenerģētisko lauku.

Avots:

jollyroom

Pievienot komentāru